UOČI UTAKMICE

Na stadionu 13.000 ljudi, uhićeno 12 navijača! ‘Kod nekih smo našli palice, maske i pirotehniku‘

Poduzimale su se mjere na razini cijele Hrvatske, ponajprije na granici, kaže Rašić

Policija u Zagrebu

 Zeljko Puhovski/Cropix

Prvi čovjek PU zagrebačke Marko Rašić večeras je gostujući u Dnevniku N1 televizije otkrio da su aktivnosti policije pojačane od prošlog petka 11 kolovoza.

- Djelatnika imamo dovoljno i svi su uključeni u ovu zadaću. Zasad je sve bilo u redu. Dosta je posla odrađeno, ali dok utakmica ne završi i dok gosti ne napuste Hrvatsku, on nije gotov. Od samog smo početka napravili više od 2000 ciljanih provjera osoba i preko 1200 nadzora vozila. Izvršili smo nadzor svih smještajnih kapaciteta, obavljamo profilizaciju navijača i zasad nismo uočili one iz Grčke. Ništa se ne prepušta slučaju. Surađujemo s grčkom policijom, došla su nam četvorica koje smo tražili i zasad je sve pod kontrolom - kazao je načelnik Rašić potvrdivši da će pojačane mjere ostati na snazi sve dok grčki gosti ne napuste Lijepu našu. A što je i logično nakon svega.

- Jedan od izazova nam je područje grada. Ima nas puno na lokacijama gdje trebamo biti. No, poduzimale su se mjere na razini cijele Hrvatske, ponajprije na granici. I tu smo odradili fantastičan posao - dodao je još za N1 načelnik zagrebačke policije. Na upit hoće li možda hrvatski policajci putem Grčke, Rašić rekao da će ići ako bude potrebe za tim.

- Tu ne vidim ništa sporno. Suradnja je dobra, oni su tu, rade s nama i uz ovo što se događa, zanima ih što bi se moglo dogoditi na uzvratnom susretu", zaključio je Rašić.

Uoči utakmice je za Dnevnik Nove TV govorio Davor Posilović iz Sektora za javni red i sigurnost PU zagrebačke.

- Otkada smo saznali za nerede u Grčkoj krenuli smo s intenzivnim pripremama. Poduzeli smo sve mjere da se nešto slično ne bi ne daj Bože dogodilo u Zagrebu. Imali smo učestalije preglede i zatekli smo dio Bad Blue Boysa kod kojih su nađeni predmeti pogodni za napad, kao što je pirotehnika, palice i maske za maskiranje. Kod nekih samo transparenti i sredstva za ispisivanje grafita. Takve osobe su dovedene na prekršajni sud, rekao je Posilović.

Dodao je i da su grčki nogometaši apsolutno sigurni na travnjaku.

Prema policijskim podacima, na stadionu je večeras prisutno oko 13.000 navijača.

Dok traje drugo poluvrijeme, zagrebačka policija priopćila je da su uhitili dosad 12 osoba koji će biti prekršajno prijavljeni. Dvoje ih je uhićeno zbog droge, dvoje zbog pirotehnike, sedam zbog alkoholizranosti a u jednom slučaju muškarac je pokušao ući na stadion bez ulaznice.

Iz zagrebačke policije podsjećaju da se sve snima i da niti jedno protupravno ponašanje neće izmaknuti i biti će sankcionirano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 18:52