SJEČA BOROVA

Na pulskim Valkanama okupili se aktivisti protiv rušenja šume, naoružani zaštitari čuvaju gradilište

Zna se da Grad Pula i država vode spor oko tih čestica, kažu pulski aktivisti okupljeni u Grupu građana Walter

Gradilište budućeg nogometnog igrališta u Puli

 Goran Sebelic /CROPIX

Zaštitari s pištoljima čuvaju gradilište budućeg gradskog nogometnog igrališta na pulskim Valkanama, i to zbog aktivista koji se protive sječi stabala oko gradilišta.

Naime, pulski aktivisti okupljeni u Grupu građana Walter žele spriječiti daljnje rezanje stabala radi nogometnog terena namijenjenog omladinskom pogonu NK Uljanik jer smatraju da se radi o nezakonitoj sječi. Nastavak je to njihovih aktivnosti od ove jeseni kad su radovi stali zbog toga što investitor, gradska tvrtka Pula sport, nije imao odobrenja Hrvatskih šuma za sječu stabala. Radovi su se nastavili ovih dana.

image

Gradilište budućeg nogometnog igrališta u Puli

Goran Sebelic /CROPIX

- Nezakonito je to što se trenutno radi na gradilištu igrališta Valkane, i to znaju svi koji sudjeluju u sječi stabala. Zna se da Grad Pula i država vode spor oko tih čestica. Znaju da je bilo kakva radnja zabranjena, pošto doznake od Hrvatskih šuma nisu dobili niti će dobiti dok se vodi spor - kažu u udruzi Walter.

U Gradu Puli potvrdili su da investicija iznosi milijun eura, a za nogometno igralište HNS donira travnjak vrijedan 250.000 eura. Novo igralište bit će namijenjeno za trening lokalnih nogometnih klubova, a po potrebi i za održavanje nogometnih utakmica nižih kategorija natjecanja.

image

Gradilište budućeg nogometnog igrališta u Puli

Goran Sebelic /CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:32