JEDAN MANDAT MANJE

NA POMOLU NOVI POLITIČKI TRANSFER? Grmoja progovorio o kavi s odbjeglim članom Živog zida: 'Postoji zajednički interes Mosta i Runtića'

 Screenshot Twitter / Sanjin Španović

Dopredsjednik Živog zida i osvajač saborskog mandata kao član te stranke Hrvoje Runtić odučilo je izaći iz Živog zida te je svoju izjavu o odlasku iz stranke ovjerio kod javnog bilježnika, piše Dnevnik.hr.

Runtić bi trebao u utorak dodatno elaborirati svoj razlaz s Ivanom Viliborom Sinčićem, Ivanom Pernarom i ostalim kolegama iz stranke.

Prema informacija Dnevnik.hr-a u ponedjeljak bi se trebao sastati Glavni odbor Živog zida te razmotriti prijedlog da se protiv Runtića pokrene stegovni postupak zbog narušavanja ugleda stranke.

Zanimljivo je i da je Runtić nakon javnog bilježnika, javlja novinar Sanjin Španović, otišao na kavu s Nikolom Grmojom.

- Našao sam se s gospodinom Hrvojem Runtićem oko našeg prijedloga izmjena Ovršnog zakona, to je zajednička tema, dakle postoji zajednički interes i Kluba zastupnika Mosta i Runtića, koji je podsjećam nezavisni zastupnik. Nije bilo nikakvog razgovora o pristupanju Runtića Mostu, ali sigurno je da ćemo i u budućnosti surađivati u hrvatskom parlamentu - izjavio je Nikola Grmoja na ulasku u središnjicu HDZ-a gdje su počeli pregovori između Mosta i HDZ-a.

Na pitanje novinara da se priča da pregovaraju još s nekim iz Živog zida, odgovorio je da ne pričaju s nikim. No na pitanje pričaju li s nekim od manjina objasnio je da o zajedničkim temama razgovaraju sa svim koji su ušli u Sabor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 10:32