STRUČNA STUDIJA

Na području eksploatacije nafte i plina MOL je i dalje na vrhu Europe

 Josip Bistrović/CROPIX

John S. Herold Inc. i Harrison Lovegrove & Company po 43. put donose listu najboljih naftnih kompanija prema ostvarenim rezultatima u istraživanju i proizvodnji. MOL je prvi put 2003. godine zasjeo na prvo mjesto ove ljestvice, a od tada je već peti put na vrhu.

Izvješće je rezultat suradnje nezavisne kompanije za istraživanje naftnog sektora John S. Herold, Inc i globalne korporativne konzultantske tvrtke za naftu i plin Harrison Lovegrove & Company. Svrha studije je izmjeriti najvažnije poslovne pokazatelje igrača u industriji; navesti najvažnije čimbenike i trendove koji utječu na ukupne rezultate industrije. U ovoj stručnoj studiji analiziraju se rezultati različitih korporacija prema regijama, čime se dobiva cjelovita slika o kapitalnim investicijama, rezultatima i postignućima korporacija iz industrije nafte i plina, u odnosu na analizirane kompanije.

U studiji je analizirano 224 korporacija iz industrije nafte i plina, a MOL je po kriteriju učinkovitosti (na osnovi ekvivalentne vrijednosti jednog barela) zauzeo prvo mjesto u Europi te 17. na svijetu, što predstavlja znatno poboljšanje u odnosu na 38. mjesto prošle godine.

G. Zoltán Áldott, izvršni potpredsjednik odjela za istraživanje i proizvodnju MOL Grupe izjavio je: "Više od 70 godina iskustva mađarske naftne industrije u istraživanju i proizvodnji te stručnost naših prvoklasnih profesionalaca odražava se ovim rezultatom. Vjerujemo da će kombinacijom tog znanja i lokalnog iskustva naših partnera MOL Grupa postići daljnji uspjeh i u Europi, Aziji i Africi."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 23:27