"ŽELIM MU BOŽJI BLAGOSLOV"

Na misi, biskup Košić prvo pozdravio Tomislava Karamarka, 'predsjednika najveće hrvatske stranke'

 Mate Piškor/CROPIX

SISAK - Sisak 4. lipnja obilježava blagdan Sv. Kvirina, sisačkog biskupa i mučenika iz početka 4. stoljeća i Dan grada. Prijepodne u tradicionalnoj procesiji vjernici su prošli ulicama grada od katedrale Sv. Križa do župne crkve Sv. Kvirina, a procesiju i sv. misu predvodio je Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup, u zajedništu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem i Valentinom Pozaićem, pomoćnim biskupom zagrebačkim.

Pozdravljajući okupljene vjernike i političare, sisački biskup Vlado Košić prvoga je pozdravio predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, koji je sudjelovao u obilježavanju Dana Siska.

Košić je rekao: " Pozdravljam Tomislava Karamarka, novog predsjednika najveće hrvatske stranke i želim mu Božji blagoslov na njegovu putu".

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Siska, nagrade grada Siska za životno djelo uručene su upravo biskupu Vlado Košiću za doprinos duhovnoj, humanitarnoj i vjerskoj obnovi Siska, te akademskom slikaru i kiparu Marijanu Glavniku, za ukupni doprinos kulturi grada Siska.

Godišnje nagrade grada Siska dodijeljene su Miroslavu Kišu, bivšem fotoreporteru Jutarnjeg lista, kojeg je bolest prekinula u neprekidnom bilježenju ljudi, događaja i života rodnoga grada; Jasminki Petek Krapljan, voditeljici plesnog studija, velečasnom Branku Koretiću, za promicanje vjerske tolerancije među mladima, te Mariji Zaloker, za dugogodišnji humanitarni rad.

Pohvale grada Siska dodijeljene su Ranku Hrsu, Edinu Doliću, Nenadu Zečeviću, Gerardu Biljanu i Milanu Brankoviću, dok su zahvale grada Siska dodijeljene Danku Domaniću, predsjednik Udruge slijepih i Vatrogasnoj brigadi SINCO-a za izuzetnu hrabrost u gašenju požara u sisačkoj rafineriji. Na svečanosti su dodijeljene i nagrade najboljim policajcima koji djeluju na području grada, temeljnom policajacu Neđadu Kapiću i prometnom policajacu Branku Bulku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 14:13