ZADOVOLJNI DOMAĆINI

Na Makarskom primorju za uskrsne blagdane više od tri tisuće gostiju

Većina turista je iz Hrvatskoj bliskih autodestinacija te individualni domaći turisti.

Kupači na makarskim plažama

 Ivo Ravlic/Cropix

U 14 otvorenih hotela na Makarskoj rivijeri za uskrsne blagdane odmara se gotovo 3.000 gostiju, uglavnom stranih, a većina turista je iz Hrvatskoj bliskih autodestinacija te individualni domaći turisti.

Brela su ove godine u blagdanske dane bez otvorenih hotela, jer ih se dio preuređuje, pa se prvi gostiju očekuju potkraj travnja, a u Baškoj Vodi otvoren je samo jedan hotel, doznaje se u Turističkom uredu.

U sedam makarskih hotelskih kuća odmara se 1.200 gostiju. Najviše, njih oko 500, ih je u Valamar Meteor Hotelu, više od 200 gostiju je u Hotelu Park, a preostali se odmaraju u pet manjih hotelskih kuća.

Tučepski Bluesun hotel Alga ugošćuje 550 turista, tradicionalnih grupa autobusera iz Austrije i Njemačke te veći broj domaćih gostiju, dok Tui Blue Jadran posluje sa 150 turista.

U dva podgorska hotela i jednom autokampu boravi oko 700 gostiju, doznaje se u Turističkom uredu u Podgori, a dva hotela u Gradcu ugošćuju oko 260 gostiju.

Hotelijeri, koji nakon uskrsnih blagdana nastavljaju s poslovanjem, zadovoljni su popunjenošću smještajnih kapaciteta ovih blagdanskih dana, te najavljuju otvaranje više hotelskih kuća pred svibanjski praznik i brojniji dolazak gostiju. Većina hotelijera ne krije zadovoljstvo aktualnim bookingom s ključnih turističkih tržišta.

Prvi gosti su stigli i u privatni smještaj koji na cijeloj Makarskoj rivijeri, prema podacima turističkih ureda, ugošćuje više od 500 gostiju, a krenuli su i prvi izleti do obližnjih otoka, Brača i Hvara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:02