POVEĆAN INTERES

Na listi cijepnih mjesta i 60 ljekarni: ‘Moglo bi se otvoriti još, ali nedostaje nam liječnika‘

Za cijepljenje u ljekarni se mora najaviti kako se ne bi stvarale gužve zbog ipak njihovog ograničenog prostora

Ilustracija

 Vladimir Dugandzic/Cropix

Sve više zaraženih, odnosno današnjih rekordnih 6310 pozitivnih na covid-19 ipak je povećalo interes za cijepljenje. Uz poznate punktove već se više od mjesec dana građani mogu cijepiti u dijelu ljekarni u cijeloj Hrvatskoj. Do sad je cijepljeno oko 7000 građana, a prema najavama i pozivima zainteresiranih će biti ovih dana puno više.

- Moglo bi se otvoriti još cijepnih mjesta, ali nedostaje nam liječnika koji bi se angažirali jer kao što je poznato farmaceuti ne smiju cijepiti. Trenutačno na listi imamo 60 ljekarni u cijeloj Hrvatskoj u kojima se ljudi mogu cijepiti, ali se moraju najaviti kako se ne bi stvarale gužve zbog ipak njihovog ograničenog prostora - kaže predsjednica Ljekarničke komore, Ana Soldo.

Dodaje da bi od idućeg tjedna u ljekarnama trebalo početi i cijepljenje protiv gripe i to ne samo onih koji žele kupiti cjepivo već i onih koji imaju pravo na besplatno cijepljenje, odnosno stariji od 65 godina i imunokompromitirani.

Podsjetimo, u Hrvatskoj je u posljednja 24 sata rekordnih 6310 osoba oboljelo od koronavirusa, a njih 32 su umrle, izvijestio je danas Stožer civilne zaštite RH.

To je do sada po broju zaraženih najveći broj u jednom danu od početka pandemije. Dosadašnji rekord bio je 4620 zaraženih koji je bio 10. prosinca 2020.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:23