TKO SU NOVI MINISTRI?

Na koalicijskom sastanku ni riječi o rekonstrukciji Vlade: ‘Razgovarali smo samo o saborskim temama‘

Šef Reformista Radmir Čačić rekao je da ga oko rekonstrukcije Vlade partneri iz HDZ-a (zasad) nisu konzultirali

Andrej Plenković

 Damjan Tadic/Cropix

Rekonstrukcija Vlade, najavljena još u ožujku, proces je koji očito zapinje. O tome tko će (sve) napustiti, a tko ući u Banske dvore, nije se raspravljalo ni na upravo završenom sastanku lidera stranaka vladajuće koalicije.

- Sastanak je trajao 45 minuta, razgovarali smo samo o aktualnim saborskim temama. O rekonstrukciji Vlade nije bilo niti riječi - rekao nam je jedan od HDZ-ovih koalicijskih partnera iz parlamentarne većine.

Već ranije je najavljeno da će uskočkim istragama opterećeni članovi Plenkovićeva kabineta - ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović i potpredsjednik Vlade Boris Milošević - sigurno otići iz Vlade, no još uvijek nije poznato tko će ih zamijeniti.

Kao moguća zamjena za Aladrovića u medijima se spominjala državna tajnica u Središnjem uredu za demografiju i mlade Željka Josić, a kao moguće zamjene za Miloševića i dalje figuriraju državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić i profesorica na Pravnom fakultetu Snježana Vasiljević, koja se spominjala kao moguća potpredsjednica Vlade i prije nego što je na tu funkciju imenovan Boris Milošević. Od ranije je poznato da će iz Vlade otići i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, na čije bi mjesto mogao zasjesti Davor Filipović, koji je lani bio HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Prije današnjeg sastanka vladajuće koalicije šef Reformista Radimir Čačić rekao je da ga oko rekonstrukcije Vlade partneri iz HDZ-a (zasad) nisu konzultirali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:39