SMJENA TURISTA

Na granicama se čeka i po dva sata! Kaos i zbog nesreća: Na autocesti se zabili u mobilni WC, kolona je bila kilometarska

Na prijelazu Rupa na prelaz preko granice čeka se oko dva i pol sata, a na Macelju oko sat i pol
 HAK

Na graničnim prijelazima od ranog jutra stvorile su se kilometarske kolone. Najveće gužve su na granici sa Slovenijom. Tako se na prijelazu Rupa na prelaz preko granice čeka oko dva i pol sata, a na Macelju oko sat i pol. i Na ostalim prijelazima sa Slovenijom čeka se najmanje 30 minuta do sat vremena. I na granici s Mađarskom čeka se oko pola sata do sat vremena.

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, promet je srednjeg intenziteta, a tijekom dana očekuje se pojačan promet na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, graničnim prijelazima te u trajektnim lukama i pristaništima, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub.

Vozi se usporeno

Zbog pojačanog prometa vozi se usporeno i na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, a gužve stvaraju i povremene prometne nesreće.

Na autocesti A7 na čvoru Sveti Kuzam u zoni radova u smjeru graničnog prijelaza Rupa dogodila se prometna nesreća te se stvorila kolona duga kilometar, upozorio je HAK. Glasnogovornica Hrvatskih autocesta Andrea Haleus za Jutarnji je kazala kako je do nesreće došlo kada se jedan vozač automobilom zaletio u mobilnu wc kabinu koju koriste radnici, no kako je situacija riješena te promet sada teče normalno.

Iz HAK-a su jutros izvijestili i kako se između čvora Škurinje i čvora Orehovica u smjeru mosta Krk vozilo uz ograničenje brzine od 40 km/h jer se na autocesti A7 nalazio predmet. Radilo se o ljestvama koje su nekom ispale u vožnji, kazali su za Jutarnji iz HAC-a.

Povećana je gustoća prometa na A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika, te između čvorova Bosiljevo II i Kikovica u smjeru Rijeke. Između naplatne postaje Demerje i čvora Donja Zdenčina u smjeru Dubrovnika vozi se u nekoliko isprekidanih kolona.

Na Krčkom mostu kolona je u oba smjera, a gužve su i na pojedinim dionicama državnih cesta te na autocestama u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Zbog vode na kolniku zatvorena je državna cesta DC517 u Belom Manastiru.

Toplinski val

Zbog upozorenja od toplinskog vala iz HAK-a savjetuju svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum. Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu.

Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tijekom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste HAK također podsjeća da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Zbog testiranja informacijskog sustava i sustava daljinskog upravljanja i nadzora, povremeno će se zaustavljati promet u oba smjera u zoni tunela Sveti Rok u dva noćna termina od 28.06.do 30.06.u smjeru Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 12:37