KAOS U PROMETU

Na Bajakovu kolona duga čak 15 kilometara, čeka se satima; kolaps na zagrebačkoj obilaznici

Vozačima se savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub

Granični prijelaz Bajakovo

 HAK

Pojačan je promet na glavnim cestovnim pravcima u smjeru istoka te na većini graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom uz moguća i duža i višesatna čekanja, izvijestio je u subotu kasno popodne Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pojačan je promet u smjeru Lipovca.

Usporeno se vozi na A3 između čvorova Sveta Nedelja i Ivanja Reka (kolona u pokretu uz povremene zastoje), a kod naplatnih postaja Županja (silazak s autoceste u smjeru istoka) kolona je duga oko 1 km.

Kod GP Bajakovo (Batrovci) u smjeru Srbije kolone osobnih i teretnih vozila duge su oko 15 km, a čekanja su oko 4 sata.

I na ostalim GP-ima sa Srbijom, Batina (Bezdan), Erdut (Bogojevo), Ilok (Bačka Palanka), Principovac i Principovac II čekanja u prometu osobnih vozila su oko 2 sata, a nešto duža u teretnom prometu.

I na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom - Stara Gradiška (Bosanska Gradiška), Županja (Orašje), Jasenovac (Donja Gradina), Maljevac (Velika Kladuša), Ličko Petrovo Selo (Izačić), Dvor (Bosanski Novi) i Hrvatska Kostajnica (Bosanska Kostajnica), na izlazu čekanja u prometnu osobnih vozila su od 2 do 3 sata.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

image

Buzin (Zagreb)

HAK

Kako javlja portal 24sata, druga nesreća dogodila se i između čvora Zagreb Zapad i čvora Lučko na A3 pa se vozi u dvije prometne trake i također uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Situacija se na obilaznici počela se normalizirati nakon 17 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:50