PROTUZAKONITA ODLUKA

Muž načelnik zabranio parkiranje ispred kuće zbog supruge. Jer se muči kad izlazi automobilom

 Vlado Kos/Cropix

Supruga Vlade Bobana, HDZ-ova načelnika općine Velika, u Požeško-slavonskoj županiji, 23. prosinca prošle godine, izlazeći iz dvorišta kuće u kojoj živi, udarila je svojim Audijem automobil parkiran na suprotnoj strani ceste.

Zbog toga je platila novčanu kaznu od 1300 kuna. Samo dva tjedna kasnije, netom nakon božićno-novogodišnjih praznika, njezin suprug, načelnik općine, donio je odluku da se u Ulici Josipa Eugena Tomića, gdje se nezgoda dogodila, postavi znak zabrane parkiranja.

Načelnik je to učinio suprotno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, bez suglasnosti Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Od 1986. godine stanujem u Ulici Josipa Eugena Tomića i uvijek sam ispred svoje kuće parkirao automobil. Nikada nikome nije smetao sve dok načelnikova supruga, vozeći unatrag iz svog dvorišta, nije udarila moje vozilo. Odmah nakon toga njen suprug, načelnik općine Velika, samovoljno je postavio prometni znak kako bi mi onemogućio parkiranje pred kućom, da njegova supruga više ne bi imala problema kada svojim velikim automobilom iz dvorišta izlazi na ulicu. To je primjer neviđene samovolje, bahatosti i zloupotrebe položaja”, kaže Fabijan Palavra, stanovnik Velike, čija se kuća nalazi preko puta načelnikove.

U Policijskoj upravi požeško-slavonskoj potvrdili su Jutarnjem listu da prilikom postavljanja spornog znaka “nije u cijelosti poštivana procedura propisana člankom 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama”.

Kažu kako su poslali dopis Općini i zatražili “usklađivanje procedure” u skladu sa Zakonom, odnosno ako to ne učine, da maknu znak zabrane parkiranja.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:48