OVAKO JE TO IŠLO

Mrežama se širi snimka Milanovića kako govori: ‘Pohapsiti ih sve i uzeti im djecu za taoce!‘; Oglasio se i Milanović

Poslušajte u nastavku snimku govora Milanovića danog u petak u Vinkovcima

Zoran Milanović

 Tom Dubravec/Cropix

HDZ je na svojim društvenim mrežama objavio isječak odgovora predsjednika Zorana Milanovića na novinarsko pitanje da li očekuje Ustavni sud zaista mogao poništiti cijelu izbornu listu SDP-a nakon izbora.

Milanović je bio vrelo decidiran što u tom slučaju treba učiniti: „Pohapsiti ih sve i uzeti im djecu za taoce”. U HDZ-u naravno nisu propustili zaključiti:

“To je Hrvatska kakvu bi Milanović htio. Znali smo da kršitelj Ustava želi i hapsiti i tužiti i presuđivati, ali nismo znali da želi Hrvatima čak i otimati djecu. A boji se dati ostavku i sučeliti se s Andrejem Plenkovićem”, poručili su iz HDZ-a.

Poslušajte u nastavku snimku odgovora Milanovića danog u petak u Vinkovcima.

Iz onoga što su objavili u HDZ-u mogao bi se izvesti krivi zaključak o tome koga bi se sve eventualno moglo ‘‘pohapsiti i uzeti im djecu za taoce‘‘. Naime, Milanović je u tom dijelu svoje izjave odgovarao na pitanja novinara Jutarnjeg lista, a kako se cijela njegova prethodna izjava odnosila na Ustavni sud i njihovu eventualnu odluku o poništenju datuma izbora, sva pitanja koja su uslijedila odnosila su se na to što bi sve Ustavni sud eventualno mogao poništiti, pa tako i na to može li poništiti SDP-ovu listu.

Milanović je na to odgovorio: „Pa kažem, i pohapsiti ih sve i uzeti im djecu za taoce. Kao što su sada uzeli za taoce SDP u ovom slučaju”, iz čega se jasno zaključuje kako se eventualno ‘‘hapšenje‘‘ i ‘‘uzimanje djece za taoce‘‘, retorički, može odnositi samo na SDP-ovce. Nikako ne na suce Ustavnog suda, HDZ-ovce ili nekoga trećeg.

Razgovor je tekao ovako:

Novinar: Očekujete li možda da bi mogli poništiti i izbore, odnosno SDP-ovu listu nakon izbora?

Milanović: Pa onda mogu početi hapsiti, neselektivno, probati. Pa će vidjeti dokle će doći. Ne mogu, ne smiju, ne smiju dirati datum izbora.

Novinar:Ne datum izbora, nego listu SDP-ovu, nakon izbora.

Milanović:Pa kažem, i pohapsiti ih sve i uzeti im djecu za taoce. Kao što su sada uzeli za taoce SDP u ovom slučaju. Kako to mislite poništiti, temeljem čega? Cijelu listu? U svih deset izbornih jedinica?

Novinar:Sad ste rekli da mogu sve?

Milanović:Oni se ponašaju kao da mogu sve. Važna je odredba da mogu poništiti svaku izbornu, po njima se to odnosi, ne znam, možda i na moj izbor prije četiri godine jer je iz toga proisteklo sve ovo. Možda i na priznanje hrvatske države, možda je i to izborna radnja stara 30 godina… Izborna radnja je njima datum na koji je predsjednik proglasio izbore. Ma nemoj. To je opet nešto što je Šeks zaboravio napisati, pa sada mogu izmišljati. Kakvo je to izmišljanje zakona...

Oglasio se Milanović i napao Jutarnji list

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u subotu da "HDZ-ovi lopovi u panici izmišljaju i lažu", kao u proteklih osam godina, te naglasio da su u HDZ-u ukrali i falsificirali njegovu jučerašnju izjavu i plaše ljude svojim prljavim uratkom.

"Najprije je HDZ-ova kriminalna banda ukrala i falsificirala moju jučerašnju izjavu i krenula plašiti ljude svojim prljavim uratkom koji kao da je potpisao sam Goebbels. Ja sam upozorio kako je gangsterski Ustavni sud spreman učiniti sve da zaštiti HDZ-ove lopove od gubitka izbora", objavio je Milanović na facebooku.

Na pitanje novinara može li Ustavni sud poništiti SDP-ovu izbornu listu nakon izbora, odgovorio sam da takav gangsterski Ustavni sud „nakon izbora može i pohapsiti ih sve i uzeti im djecu za taoce“, misleći na SDP-ove ljude s izborne liste, pojasnio je Milanović.

"Jasno da ne može jasnije biti, ali HDZ-ovi lopovi su u panici pa izmišljaju i lažu cijeloj Hrvatskoj u oči, kao što su navikli svih ovih osam godina", ustvrdio je.

"I ne lažu samo oni najprljaviji među njima, stranački štakori koji čuče u tmini HDZ-ovih podruma i grizu po narudžbi Andreja Plenkovića, već lažu i ovi bezlični politički nametnici, poput Božinovića i Katičića, koje u HDZ-u drži isključivo glad za vlašću i novcem jer bez toga su nitko i ništa", dodao je.

Naravno, kaže, moraju se dodvoriti vođi bande u nadi da će opet za njih biti mjesta." I dok ja izlazim iz kruga vojarne kako bih razgovarao s novinarima o izborima - jer u vojarni nema mjesta politici i strančarenju – Božinović čak vodi HDZ-ovu kampanju okružen hrvatskim policijskim specijalcima", rekao je.

"A kad su vidjeli da se njihove laži ne primaju, danas se oglasila i desna ruka HDZ-ove kriminalne bande, Lažljivi list Hanžar medija. Iako je njihov novinar bio u Vinkovcima i slušao moju izjavu, Hanžar glodavci danas otkrivaju kako se ‘društvenim mrežama širi snimka‘, a zapravo HDZ-ova pokvarena obmana. Ne pišu o sadržaju cijele snimke kako bi razotkrili HDZ-ovu laž, već istu laž sluganski šire u nadi da će novac i dalje pristizati na račun. Znaju u Hanžar mediji da će za njih novca i posla biti samo dok je Plenkovićeva banda na vlasti", napisao je Milanović na facebooku.

Ranije je HDZ na facebook stranici napisao: "‘Pohapsiti ih sve i uzeti im djecu za taoce‘. To je Hrvatska kakvu bi Milanović htio. Znali smo da kršitelj Ustava želi i hapsiti i tužiti i presuđivati, ali nismo znali da želi Hrvatima čak i otimati djecu. A boji se dati ostavku i sučeliti se s Andrejem Plenkovićem".

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da izjave predsjednika Milanovića prelaze granicu svega što se do sada moglo čuti, te da to nije dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 11:27