MALVERZACIJE U TVRTKAMA

Mrčela osumnjičen za 4,8 milijuna kuna: Ispravak netočnog navoda

 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - U Jutarnjem listu od 26. kolovoza 2011. na stranici 12 objavljen je članak pod naslovom „Mrčela osumnjičen za 4,8 milijuna kuna“ koji potpisuje novinar Mark Cigoj. U članku se spominje Mihovil Rismondo u kontekstu koji može dovesti u zabunu Vaše čitatelje s obzirom da su u tekstu navedene neke netočnosti i pogrešne interpretacije.

Na kraju spornog teksta novinar iznosi sljedeće navode: „Ona (gđa Grubišić op MR.) je stoga podnijela tužbe i kaznene prijave protiv tvrtke Habito, ali i protiv Optima Leasinga, a čime je, očito, pomogla svome šefu i prijatelju Mihovilu Rismondu. On je, pak, upetljan u malverzacije s vlasnikom Spectator Grupe, a u tom je poslu također oštećen Optima Leasing“.

Neistina je da je g. Rismondo imao ikakve koristi ili interes u tužbi i kaznenoj prijavi protiv tvrtke Habito. Nadalje, netočno je da je g. Rismondo upetljan u navodne malverzacije s vlasnicima Spectator Grupe d.o.o. u kojima je oštećen Optima Leasing.

Upravo je obratno, Spectator Grupa d.o.o. te Adriatic Jahte d.o.o., društvo čiji sam predsjednik Uprave, malverzacijama Optima Leasinga pretrpjeli su nevjerojatnu poslovnu štetu. Javno je poznato da je Spectator Grupa d.o.o. bila suvlasnik Optima Leasinga, pa je upravo nevjerojatno da bi njezini vlasnici malverzacijama pokušali oštetiti vlastitu tvrtku odnosno vlastitu imovinu.

Također, bitno je naglasiti da su upravo predstavnici vlasnika Spectator Grupe d.o.o. ukazivali i na ovo djelo zbog kojeg su, na koncu, po okončanju Policijske istrage kazneno prijavljeni Mrčela, Šore i Kerekes, kao i članovi Uprave Optima Leasinga Ana Kralj, Bojan Majič i Romana Fišer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 15:08