ZASTUPNICA GLAS-a

Mrak Taritaš: ‘Plenković nasilno organizira prisegu Turudića, nečega se panično boji‘

- Čemu to opet sliči, hoćemo li imati dva državna odvjetnika odjednom, pita se Anka Mrak Taritaš

Anka Mrak Taritaš

 Ronald Gorsic/Cropix

Saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš optužila je u utorak premijera Andreja Plenkovića da „nasilno” organizira prisegu glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića ustvrdivši kako se nečega panično boji.

Svečana prisega Ivana Turudića, kojeg je Hrvatski sabor imenovao glavnim državnim odvjetnikom RH planirana je za srijedu u saborskoj dvorani „Ante Starčević“.

„Kao što je nasilno, van svih demokratskih principa, imenovao novog državnog odvjetnika, tako sada jednako nasilno organizira njegovu prisegu, dva i pol mjeseca prije nego sadašnjoj državnoj odvjetnici ističe mandat”, kazala je Mrak Taritaš u slobodnom govoru.

Čemu to opet sliči, hoćemo li imati dva državna odvjetnika odjednom, koji je važeći do 27. svibnja i što time premijer poručuje Zlati Hrvoj Šipek, upitala je Mrak Taritaš.

Jasno je što joj poručuje, dodala je, da joj je vrijeme da ode i da nema što čekati jer “njegov dečko” mora zasjesti u stolac što prije.

„Naš se premijer nečeg panično boji, to nam je dosad već svima jasno. Jedino što nije jasno kako i gdje će nakon izbora završiti, možda na kartanju sa Sanaderom, a možda ga njegova stranka smo baci kroz prozor kao sve bivše predsjednike. Malo je vjerojatno da može u Europu pobjeći više”, rekla je Mrak Taritaš.

Šimičević (HDZ): Ako je bila procedura onda to ne može biti nasilno

Ne branim lik i djelo Turudića ali ako je bila procedura, javni natječaj i ako je izabran u Saboru onda to ne može biti nasilno, reagirao je Rade Šimičević (HDZ).

Na najavljenu prisegu Turudića osvrnula se i Urša Raukar Gamulin (Možemo!).

"U intimnoj atmosferi zaokružiti će se ta farsa koja se hrvatskom pravosuđu nije smjela dogoditi, najsramotnija epizoda hrvatskog pravosuđa", kazala je .

Riječ je o „HDZ-ovom dečku”, prijatelju kriminalaca, čovjeku koji je svjesno lagao, koji nije prošao sigurnosnu provjeru, kojeg se dovodi da se HDZ zaštiti od istraga zbog korupcijskih afera, dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:10