NOVA VLAST

Možemo! zauzeo Pazin: Na prijevremenim izborima osvojio natpolovičnu većinu u Vijeću

Pazin je postao jedini grad u Hrvatskoj u kojemu Možemo! ima i većinu u gradskom vijeću i svoju gradonačelnicu
Ilustrativna fotografija
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Možemo! je u nedjelju na prijevremenim izborima u Pazinu osvojio nadpolovičnu većinu i time postao jedini grad u Hrvatskoj u kojemu Možemo! ima i većinu u gradskom vijeću i svoju gradonačelnicu. Možemo! je dakle osvojio 7 od 13 mandata, IDS-u i partnerima pripadaju četiri, jedno mjesto HDZ-u i jedno nezavisnom Željku Mraku.

Zanimljivo je da je iz igre ispao SDP koji je na izborima u svibnju imao jednog vijećnika. IDS s partnerima tada je imao 6, a Možemo! 4 vijećnika. Ovi su izbori pokazali definitivno rast popularnosti platforme Možemo! u ovom gradu kojim je godinama uvjerljivo vladao IDS.

Pazinska gradonačelnica Suzana Jašić kazala je ovo znači da će sada nova gradska vlast moći raditi stabilno, brzo i učinkovito.

- Bez obzira na to što imamo većinu u vijeću, gledat ćemo da oko sebe okupimo svih glede ključnih projekata za grad. U vijeće ulaze svi novi vijećnici i to će za sve nas biti izazov. Jako se tome radujem jer je to nova snaga za Pazin. Zahvaljujem se i starim vijećnicima koji su se također zalagali za grad, a sada je red na novim generacijama političara i političarki da pokažu što znaju i mogu - kazala nam je Jašić koje je na izborima s platformom Možemo! nadmašila IDS koji se ipak nadao da bi mogao povratiti povjerenje birača.

Tim više što su na prijevremen izbore izašli sa skroz novim ljudima na svojoj listi. U tok stranci kažu da su očito Pazinjani htjelo dati više stabilnosti novoj gradskoj vlasti i da to se treba poštivati.

- IDS Pazin može biti zadovoljan rezultatima. U proteklih 2 mjeseca pokrenuli smo dubinske promjene u našoj organizaciji. Ne očekujemo nikakvo čudo preko noći. Takav ozbiljan rad može dati rezultate, i siguran sam da hoće, u godinama pred nama. Pazinski se IDS puno promijenio, naši su temelji zdravi i sad ćemo intenzivno raditi na nadogradnji svih naših politika. U Vijeću ćemo biti konstruktivna oporba. Podržat ćemo svaki kvalitetan prijedlog, dobru ideju i provedive projekte, bez obzira s koje strane dolazili. Siguran sam da su ovi izbori dobra lekcija svima, posebice vodstvu pazinskog Možemo! i nadam se da smo iz njih svi izvukli pouke. A sad, manje besid, više dela - komentirao je rezultate predsjednik pazinskog IDS-a Vedran Ivančić.

Inače, Pazin je išao u prijevremene izbore je u dva navrata nakon izbora u svibnju nisu mogli sastaviti gradsko vijeće u kojemu je tada IDS s partnerima imao najveći broj vijećnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:54