LOKALNI IZBORI

Možemo!, Nova ljevica i Zelena alternativa-Orah: ‘Vrijeme je za prave promjene‘

Dušica Radojčić je kazala da je suradnja moguća s onima koji dijele njihove programske i ideološke pozicije
Dušica Radojčić, kandidatkinja za gradonačelnicu Pule stranke Možemo.
 Goran Sebelic/Cropix

Kandidati za gradonačelnike Pazina, Pule i Rijeke i nositelj liste za Županijsku skupštinu u Primorsko-goranskoj županiji iz redova Možemo!, Nove ljevice i Zelene alternative - Oraha u nedjelju su s prijevoja Poklon na Učki poručili da je vrijeme za prave promjene.

Kandidatkinja Možemo! za gradonačelnicu Pazina Suzana Jašić ocijenila je da se Učka često shvaća kao simbol razdvajanja te je naglasila da žele pokazati kako Učka može biti i simbol spajanja.

Našli smo se, Rijeka, Pazin i Pula, zeleno-lijeva koalicija, da pokažemo da surađujemo, kazala je i dodala da će razmijeniti iskustva iz kampanje i razmotriti koji će biti koraci nakon kampanje jer imaju slične probleme i mogućnosti.

Kandidat Možemo! i Nove ljevice za gradonačelnika Rijeke Nebojša Zelič rekao je da su se okupili kako bi ukazali da gradovi imaju iste probleme, koje treba rješavati i u tome surađivati.

To su problemi vezani uz gospodarenje otpadom, priuštivo stanovanje, aktiviranje mjesnih odbora, organiziranje aktivnih građana koji će se brinuti o svojoj direktnoj okolini, problemi poticanja privrede, koja je u gradovima nekada cvala.

Možemo! i Nova ljevica i Orah imaju iste ideje, rješenja kojima žele poboljšati svakodnevnu kvalitetu života u gradovima, kazao je Zelič.

Kandidatkinja Možemo!, Nove ljevice i Zelene alternative – Oraha za gradonačelnicu Pule Dušica Radojčić kazala je da se zajedničke politike zeleno-lijeve koalicije mogu svesti na zelenije i pravednije društvo.

"Primijetili smo da je pojava Možemo! izazvala lavinu optimizma i entuzijazma, da je promjena konačno moguća. U našim gradovima su se politike betonirale u jednostranačju, a ovo je donijelo povjetarac promjene i vjeru da se može daleko bolje od onoga što smo vidjeli do sada", kazala je.

Navela je da Primorsko-goranska i Istarska županija imaju zajedničke probleme, kao što su Marišćina i Kaštjun, da rješenja postoje, ali da za rješavanje nema dovoljno političke volje i kompetentnosti.

Nositelj liste Možemo!, Nove ljevice i Zelene alternative – Orah za Županijsku skupštinu Primorsko-goranske županije Orjen Petković kazao je da su Istarska i Primorsko-goranska županija i slične i različite, da dijele infrastrukturne, razvojne i druge probleme i mogućnosti.

"Osnovni zajednički problem nam je gospodarenje otpadom i vjerujem da će birači u našim programima prepoznati stručnost i mogućnost da se problemi s povjerenjem i pošteno rješavaju, da se i Kaštjun i Marišćina iskoriste kao faza za razvoj novih tehnologija u obradi otpada i gospodarenju sekundarnim sirovinama."

Kako je rečeno, nositeljica liste Možemo!, Nove ljevice i Zelene alternative-Orah za skupštinu Istarske županije je Koviljka Aškić.

Na novinarsko pitanje o postizbornoj suradnji u gradskim vijećima i županijskim skupštinama, Dušica Radojčić je kazala da je suradnja moguća s onima koji dijele njihove programske i ideološke pozicije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:45