BITKA ZA NOVI MANDAT GRADONAČELNIKA

'MOŽEMO MI I SA SDP-OM' Novi Globus otkriva očajnički plan Kerumova klana za izbore

Jadranka Kosor: 'Željko Kerum, Nevenka Bečić i ja nismo koalicija, nego interesna skupina za političko preživljavanje'
 CROPIX

Političar koji je sam sebe otpisao još prije kraja mandata vraća se u utrku za još jedan. Bilo bi i za hrvatske prilike krajnje neobično da u pitanju nije Željko Kerum, piše Globus.

Saborski zastupnik koji se u Saboru pojavio samo nekoliko puta, poduzetnik čije je nekad moćno poslovno carstvo na koljenima i gradonačelnik Splita, koji mjesecima i ne pokušava sakriti da umjesto njega grad vode njegovi zamjenici i suradnici.

Iako je više puta jasno rekao da neće, sada je definitivno odlučio stati pred birače. I još jednom postati gradonačelnik Splita.

Njegova sestra Nevenka Bečić , također saborska zastupnica Hrvatske građanske stranke, obiteljske stranke Kerumovih, u ponedjeljak je objavila da želi biti županica splitsko-dalmatinska.

Njih dvoje u Saboru od prošlog tjedna imaju i zastupnički klub na čijem je čelu nezavisna zastupnica Jadranka Kosor, koju je nekoliko dana prije HDZ isključio iz stranke.

“Mi nismo koalicija, nego interesna skupina za političko preživljavanje”, opisuje mi Jadranka Kosor svoj odnos s najpoznatijim sestrom i bratom u hrvatskoj politici. Dodaje kako će kao klub (koji, da bi to bio, mora imati najmanje tri člana) imati veće mogućnosti djelovanja, govora i postavljanja zastupničkih pitanja u Saboru.

Tako su i ona i Bečić u utorak stale za saborsku govornicu, ali ne i Željko Kerum, koji je samo dan prije kazao da je pripremio govor. U Saboru se pojavio nakon godinu i pol dana negirajući da to ima ikakve veze s njegovom predizbornom kampanjom. Novinarima je obećao da će, usprkos brojnim obavezama oko izbora, ubuduće redovito dolaziti u Sabor, a ako shvati da za zastupnički posao nema vremena, svoj će mandat prepustiti stranačkom kolegi Petroslavu Sapunaru, inače svom šogoru, mužu mlađe sestre Mare.

Njegova sestra i stranačka kolegica Nevenka dodatno mi je objasnila da su se ona i brat dogovorili da ona odrađuje posao u Saboru, a on na terenu.

Pitao sam Keruma u utorak ujutro kontaktira li i surađuje li sa zagrebačkim kolegom Milanom Bandićem.

“Nismo u kontaktu i među nama nema velike suradnje. Bandić je u Zagrebu, ja sam u Splitu. Kako ćemo surađivati? On je nezavisni kandidat i nije član Hrvatske građanske stranke. Ali, možda mu se danas stignem javiti da se vidimo”, rekao mi je Kerum, na izlasku iz Sabora oko podne, piše Globus.

Hoće li se i Jadranka Kosor uključiti u njegovu kampanju?

(...)

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:45