‘SERVILNOST I IZDAJA‘

Mostovci prozvali Vladu: Treba raspustiti i ići na nove izbore, u obnovi od potresa nije napravljeno ništa

Zastupnici Mosta ustrajali su da se Hrvatski sabor treba raspustiti i raspisati prijevremene izbori.

Nino Raspudić

 Davor Pongracic/Cropix

Zastupnici Mosta ustrajali su u petak da se Hrvatski sabor treba raspustiti i raspisati prijevremene izbori, kritiziravši rad Vlade, posebno obnovu od potresa, za koju tvrde da nije napravljeno ništa.

"Obnova je kao orkestar koji se stalno uštimava, a nikako da prosvira“, ustvrdio je Nino Raspudić u objedinjenoj saborskoj raspravi o oporbenim inicijativama da se Sabor raspusti i raspišu izbori.

image

Nino Raspudić

Damjan Tadic/Cropix

Zastupnik kaže da je "obnovljena samo Vlada“, pa smo umjesto ministra Horvata, koji je završio u Remetincu, dobili Paladinu "koji je u nerješivom sukobu interesa" i koji još uvijek nema plan ubrzanja obnove zbog kojeg je navodno doveden.

Podsjeća da su iz Vlade otišli Josip Aladrović, nakon pokretanja istrage, Tomislav Ćorić, "kojeg tereti prvi suradnik i koji se jadan umorio“ te Boris Milošević. Zašto Vlada u njegovu slučaju nije poštovala presumpciju nevinosti, upitao se?

Raspudić: Servilnost i izdaja u vanjskoj politici

Ustvrdio je i da se prekjučer dogodio debakl hrvatske vanjske politike, da se Vlada, kao ni one ranije, po pitanju BiH nije ponašala kao suverena država, punopravna članica EU i NATO pakta i nije koristila ni jedan mehanizam da kao takva posreduje kod saveznika kako bi se riješio problem neravnopravnosti Hrvata u BiH.

"Žalosno je da se nakon godinu dana vučenja Hrvata za nos fingiranim pregovorima nije postiglo ništa, da su se izbori u BiH u srijedu raspisali po starom, protuustavnom zakonu“, izjavio je.

"Kriminal, nepotizam, nesposobnost, nerad, neobnavljanje unutar zemlje, a kukavičluk, servilnost, izdaja u vanjskoj politici“, kaže Raspudić i poziva da se Sabor raspusti i raspišu izbori te vidi "ljubav i povjerenje“ građana prema HDZ-u.

I Marija Selak Raspudić pobrojala je zašto su izbori nužni.

image

Marija Selak Raspudić

Neja Markicevic/Cropix

Sabor u ovoj formaciji više ne odgovara funkciji najvišeg predstavničkog tijela, upitno je koga još predstavlja, ima li, s obzirom na uvjete u kojima je izabran i kako je sastavljena većina, ikakvog smisla ili je došlo da se mandat vrati u ruke građanima, zapitala se?

"Čega se bojite, ovo sadašnje ne vodi ničemu“, poručila je HDZ-u.

Vladajuće je prozvala za neustavne izborene jedinice, korištenje pandemije za manipulaciju tajmingom izbora, „perfidno“ odbijanje dopisnog i e-glasovanja kako bi što manje građana izašlo na izbore, jer se zna da njihova "klijentela“ izlazi na njih.

Bačić: Obiteljsko parlamentarno gospodarstvo

HDZ-ovi zastupnici odbacuju njihove tvrdnje, Magdalena Komes (HDZ) kaže da nije točno da je obnova od potresa na Banovini na nuli, Stipan Šašlin predbacuje Selak Raspudić da uvijek i sve vidi lošim.

Poslije Uskrsa naši su ljudi nosili ulje u Njemačku, gdje je nestašica, a kad je kod nas nešto nedostajalo, upitao ju je?

Sandra Benčić (ZLB) ima svoje viđenje zašto kod nas nema nestašica. "U Hrvatskoj si malo koje domaćinstvo može priuštiti kupnju zaliha ulja za godinu dana“, objasnila je.

Branko Bačić (HDZ) prenosi dojam da je došlo do modifikacije na političkoj sceni Mosta u OPG, odnosno „obiteljsko-parlamentarno gospodarstvo“ Raspudić- Salak Raspudić. Neki zločesti glasovi kažu i da OPG znači odlaze Petrovi Grmoja, dodao je.

"Garantiram da ću i za 10, 20, 30 godina biti prijatelj sa njima, a kako ste se vi odnosili prema bivšim predsjednicima, kako ćete sutra prema Plenkoviću“, uzvratio mu je Raspudić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:17