POLITIČKE TRZAVICE

Most: ‘Zgroženi smo jeftinim populizmom i prisvajanjem branitelja od strane HDZ-a‘

Zašto Ante Nazor nije podržao naše Mira Bulja i Ivicu Kukavicu, nego župana Bobana, pitaju se u priopćenju stranke
Ivica Kukavica i Miro Bulj
 Ante Cizmic/CROPIX

- HDZ Splitsko-dalmatinske županije na političkoj sceni županije vidno je uzdrman, a najveći razlog tome su naša dva kandidata, Ivica Kukavica i Miro Bulj, legende 4. gardijske brigade i istinski politički borci za bolju i pravedniju Hrvatsku. HDZ za vraćanje u balans u županijskoj političkoj areni ne bira sredstva - stoji u priopćenju Mosta Splitsko-dalmatinske županije koje prenosi Slobodna Dalmacija. Evo što još pišu:

- Aktualni župan Blaženko Boban želio je naglasiti svoje domoljublje i hrabrost tehnikom malih noćnih požara, nastojeći pošto poto zaustaviti oskvrnjenje spomenika kulture kao što je Salona tik do koje je stasao kraljevski grad Solin, kolijevka antičke i starohrvatske povijesti i kršćanstva.

Primjerenija bi tehnika bila onemogućiti da se filmovi ovakvih tematika uopće snimaju na takvim prostorima i krivca potražiti ne u šumi koju je potpalio, već u onome tko je to odobrio, a 'zna se' koja je stranka tih godina bila na čelu države. I Neron je potpaljivao kad bi mu nestalo inspiracije.

Druga tehnika vraćanja u balans je plasiranje jeftinih političkih pamfleta potpore aktualnom županu Bobanu. Jedan takav je onaj Ante Nazora, 'neutralnog i nestranačkog' povjesničara koji je savjetovao biračima da bi bilo korisno da Boban i dalje nastavi voditi županiju zbog svog odnosa prema braniteljima i Domovinskom ratu.

Mi u MOST-u smo zgroženi jeftinim populizmom i stalnim prisvajanjem branitelja od strane HDZ-a u svakom izbornom ciklusu. Rat je davno završio i to nije kriterij za vođenje županije, ali smo ponosni da je naš kandidat za župana Ivica Kukavica, legenda i visoki časnik 4. gardijske brigade, s mnoštvom odličja. Ni tri ranjavanja ga nisu spriječila da se iza rata fakultetski školuje i svakoga dana dodatno usavršava. Čudi nas da povjesničar Nazor, koji gorljivo promovira vrijednosti rata, nije podržao naše kandidate, Kukavicu i Bulja, ali to govori u kakvim vremenima živimo. Zato ne nasjedajmo na pamflete i plitka obećanja i birajmo ponosne i jake ljude koji nas mogu izvući iz ove političke kaljuže - zaključuju, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:39