STRATEGIJA: IGNORIRANJE

MORH zatajio Milanovića: U službenom priopćenju o svečanosti na Pantovčaku nisu ga ni spomenuli

U MORH-ovoj verziji događaja prešućeno je i da je predsjednik pripadnicima Gromova dodijelio odlikovanja
Predsjednik RH Zoran Milanović (za mikrofonom); ministar obrane RH Mario Banožić (drugi slijeva)
 Srdjan Vrancic/Cropix

U nesmiljenom ratu s predsjednikom Republike u Vladi su odlučili primijeniti novu medijsku strategiju - nepostojanja predsjednika.

Nova strategija lansirana je u utorak preko službene stranice Ministarstva obrane.

Vijest nosi naslov "Ministar Banožić na prijemu povodom 30. obljetnice 2. gbr Gromovi". U tekstu se navodi kako je ministar bio na prijemu u povodu obilježavanja 30. obljetnice ustroja 2. gardijske brigade Gromovi u Uredu predsjednika Republike Hrvatske te da su uz ratne zapovjednike i pripadnike 2. gardijske brigade Gromovi, kao i predstavnike Ureda predsjednika, na prijemu bili i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, admiral Robert Hranj i drugi. U tekstu, u kojem se citira govor ministra obrane, ni riječju nije spomenut predsjednik Zoran Milanović. U priopćenju je naprosto sveden na razinu "predstavnika Ureda predsjednika".

U MORH-ovoj verziji događaja prešućeno je i da je predsjednik pripadnicima Gromova dodijelio odlikovanja. Autor njihova priopćenja tek navodi da su odlikovanja dodijeljena, ali i ne tko je to učinio. Pažljivo su birane i fotografije priložene uz priopćenje pa tako ni na jednoj od njih osam nema Milanovića.

Neupućen netko čitajući tekst i gledajući slike mogao bi jedino zaključiti da je ministar obrane bio domaćin prijema, a MORH je iznajmio prostor Ureda predsjednika za taj event. Na ministrovu žalost, i Ured predsjednika je objavio priopćenje i fotografije s istog događaja koje dokazuju da su zajedno u isto vrijeme bili na istom događaju, a u priopćenju se kratko, ali pošteno navodi da je događaju prisutvovao i ministar Banožić.

U proteklih 30 godina česti su bili sukobi između ministra obrane i predsjednika države, ali dosad nikome nije palo na pamet na ovakav način ignorirati činjenice. Što je sljedeće? U MORH-ovoj verziji događaja uz ministra umjesto predsjednikove fotografije možda osvane premijerova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:31