OSUĐENI SILOVATELJ TRAŽEN U TRI ZEMLJE

Monstrum Paravinja otkrio detalje: Nabacivao sam joj se, a ona me počela vrijeđati. Izgubio sam živce...

'Pitao sam je želi li u Zagreb, a ona je odgovorila kako želi u Split', rekao je policiji osuđeni silovatelj
 Admir Buljubašić/CROPIX

Uhićeni Dragan Paravinja je policiji u Republici Srpskoj na saslušanju otkrio detalje koji su prethodili otmici Antonije Bilić.

- Nakon što sam došao kući i u istoj prespavao dana 7. lipnja 2011. godine sam oko pet sati ujutro sa svojim kamionom krenuo prema Splitu na prvi istovar. U Split sam došao u prijepodnevnim satima, gdje sam završio istovar uz malo kašnjenje zbog problema s kamionom. Nakon navedenog istovara sam otišao u Solin, gdje sam nosio novac da platim neke svoje privatne dugove - rekao je policiji i nastavio:

- Nakon plaćanja, ne mogu se sjetiti koliko je bilo sati, krenuo sam prema Zagrebu. Na križanju puteva Split- Drniš i Drniš - Šibenik pokraj puta s moje lijeve strane primjetio sam djevojku kako stopira u kontra smjeru od moga. Bila je lijepa, duže crne kose i na sebi je imala farmerice i majicu, ne mogu se sjetiti koje boje, dok je na ramenu držala žensku torbu. Prilikom nailaska u neposrednu blizinu djevojke, pitao sam je želi li sa mnom u Zagreb, ali odgovorila je kako želi u Split. Nakon toga sam produžio pedesetak metara i okrenuo kamion te došao u blizinu djevojke.

Paravinja je potom počeo konkretniji razgovor s Antonijom Bilić u kojem otkriva da joj se "nabacivao" te da je djevojka to prihvaćala s rezervom. Nakon toga je zaustavio kamion.

Policajcima je objasnio kako je zaustavio kamion jer je zapravo želio prijeći na stranu djevojčina sjedišta. Antonija se uzrujala pa ju je, rekao je, pokušao smiriti, piše Večernji list.

Paravinja je potom s njezine strane ušao u kamion. Antonija je u tom trenutku, rekao je, bezuspješno pokušavala otvoriti vozačeva vrata kako bi pobjegla. Nažalost, nije uspjela.

– Počela me psovati i vrijeđati. Uspjela me nekoliko puta odgurnuti nogom od sebe. U jednom je trenutku pokušala izaći iz kabine. U tom sam trenutku izgubio živce – ispričao je Paravinja svoju verziju zločina.

Rekao je da čitavo vrijeme nije bio pri sebi i da se ne sjeća je li kasnije upalio kamion ili je on čitavo vrijeme radio. Nastavio je voziti prema Solinu te se ubrzo okrenuo i krenuo voziti u smjeru Zagreba.

Tijekom vožnje se, priznao je, opet zaustavio kako bi djevojku stavio na krevet iza sjedišta u kabini. Nastavio je vožnju.

– Na jednom od tri mosta na rijeci Krki, mahinalno sam zaustavio kamion te sam ušao na mjesto suvozača odakle sam iznio djevojku te je ponio prema ogradi mosta. Ograda je bila izuzetno niska pa sam djevojku samo spustio iza ograde, dok nisam bio siguran da je tijelo otišlo u vodu ili se zaustavilo negdje na obali. Ne mogu se sjetiti koliko je sati tada bilo. Nakon toga sam nastavio vožnju – opisao je policajcima.

Nastavio je vožnju prema Ogulinu.

– Na jednom od odmorišta, čijeg se imena ne mogu sjetiti, zaustavio sam kamion i u jedan od kontejnera odbacio djevojčinu torbu. Torbu nisam otvarao niti sam se zanimao za njen sadržaj, a želim i da napomenem da nisam ni znao kako se djevojka zvala niti se mogu sjetiti je li se predstavila – kazao je Paravinja. Nakon dolaska u Ogulin, nastavio je pripovijedati, vraćao se u Split. Cijeli iskaz pročitajte na stranicama Večernjeg lista

Pripadnici MUP-a i HGSS-a cijeli dan su tragali za tijelom Antonije Bilić, na potezu od Oklaja do Kistanja, te u jezeru Brljan na rijeci Krka, no bez uspjeha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:36