OGLASILI SE MAĐARI

Mol: ‘Potpuno nam je neprihvatljivo ono što je Škugor napravio. Kad se istraga završi, bit će i posljedica‘

Ističu i kako su ponosni što su Inu izvukli s ruba stečaja i kako je ta tvrtka sada na dobrom putu


Zgrada sjedišta MOL Grupe u Budimpešti

 Ronald Gorsic/Cropix/Cropix

Mađarska MOL grupa oglasila se o nezapamćenoj aferi u Ini, iz koje je izvučeno oko milijardu kuna kroz preprodaju plina.

Podsjetimo, pet osoba sada je pod istragom zbog preprodaje plina po višestruko većim iznosima nego što je kupovan od Ine.

MOL je objasnio koji su idući koraci.

“MOL Grupa ističe da je INA na dobrom putu. Razdoblje od javnog preuzimanja INA-e 2008. uspješno je, budući da je INA izrasla iz tvrtke tada na rubu stečaja u današnju umirujuću financijsku stabilnost. Ponosni smo na naše rezultate, kao što su konsolidacija Petrokemije, nekadašnje državne petrokemijske kompanije i realizacija najveće industrijske investicije u povijesti Hrvatske izgradnjom postrojenja za obradu teških ostataka (DCU) u Rafineriji nafte Rijeka”, poručuju.

Osudili su djelovanje optuženog Damira Škugora, direktora Sektora za prirodni plin.

“Potpuno nam je neprihvatljivo ono što je Damir Škugor napravio u poslovima trgovanja plinom u Ini. Kao dioničar Ine, zahvalni smo hrvatskim vlastima što su rano otkrile njegove prekršaje i nedjela. U potpunosti podržavamo prijedlog Nadzornih odbora Ine da se provede temeljita i stroga istraga. Sigurni smo da će INA na temelju nalaza istrage identificirati osobe koje bi mogle odgovarati za ovo kršenje internih procedura i propisa tvrtke. Kad se istraga završi, bit će i posljedica. U isto vrijeme naš cilj ostaje isti, podržati Inu da uspješno nastavi svoje poslovne aktivnosti”, stoji u priopćenju koje je poslala MOL grupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:41