JOŠ JE NIJE ZVAO DORH

MOĆNA ŽUPANICA MERZEL 'Premijer me podržava'

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel , koju je bivša šefica kabineta Jasmina Jovev optužila za financijske malverzacije gostovala je na RTL-u gdje je progovorila o novim optužbama koje je prema njoj uputio načelnik općine Lipovljani Mario Ribar rekavši kako je lažirala sredstva za domjenak.

- Načelnik općine me nazvao i rekao kako to uopće nije izjavio te dodao kako će to demantirati. Naravno da će se pokazati da sam govorila istinu i da je ovo još jednom političko podmetanje od političke aktivistice koje je bila šef kampanje HDZ-a i koja je za to primila 17 tisuća kuna - rekla je županica dodajući kako ima spremnu svu dokumentaciju za sve što govori.

FOTO: SPORNI RAČUN Što se sve pilo i jelo na lažnom domjenku u Lipovljanima?

- Spremna sam sve argumentirati i sve će se pokazati kao i dosadašnje istrage USKOK-a i DORH-a – izjavila je Lovrić Merzel nakon čega je upitana je li je DORH kontaktirao.

- Na posao sam danas došla normalno. Radila sam cijeli dan i nitko me nije zvao ni kontaktirao. (...) Sada ja apeliram na DORH da se očituje što prije jer je ovo nanošenje ogromne političke štete meni osobno i mojim suradnicima. Neka se postavi pitanje zašto je gospodin Stanković u svojoj emisiji propustio reći da je gospođa Jovev vodila kampanju HDZ-a i da je bila njihova glasnogovornica i je li to osveta jer i njezin suprug radi na HTV-u - rekla je županica za RTL .

Upitana ima li osjećaj da bi mogla završiti kao pomoćnik Slavka Linića od kojeg je premijer Zoran Milanović tražio da ode zbog političke štete, Lovrić Merzel je odbacila takvu mogućnost.

- Naravno da ne jer klevete ne mogu biti razlog za to. Imam sve argumente i nisam ničim naštetila ugledu stranke. Imam devet mandata šeste izborne jedinice, a gubitnici se služe ovakvim metodama. Ovaj put će ih doista stići pravda, da se nikome ovakva politička šteta neće nanositi - poručila je županica koja je upitana i je li se čula s premijerom kao i to ima li njegovu podršku.

- Sigurna sam kako imam podršku stranke i premijera jer sve radim po zakonu. Imam povjerenje i stanke i građana. Sigurna sam u pozitivan ishod ove situacije. Očekujem da od medija, i zbog ove psihoze koju su neki namjerno stvarali, dobijem pozornost kako bi se vidjela da je sve bilo neistinito i politički podmetnuto. Očekujem da se još jednom dokaže da ovdje ima samo razloga za rad, zadovoljstvo i pozitivne efekte - završila je Lovrić Merzel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:50