ZASTUPNIK DP-a

Mlinarić: ‘Ministar Medved je najveći smokvin list Plenkovićeve Vlade‘

Komentirao je i podizanje optužnica u Srbiji protiv četvorice umirovljenih časnika Hrvatske vojske.

Stipo Mlinarić

 Damjan Tadic/Cropix

Zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić komentirao je u petak podizanje optužnica u Srbiji protiv četvorice umirovljenih časnika Hrvatske vojske, upozorivši da će ići i na politički vrh, a za ministra Medveda je kazao da je 'najveći smokvin list Plenkovićeve Vlade'.

"Dvije godine u Saboru ukazujem što će se događati i točno sam znao da će Srbija pokušati prikazati legitimnu vojnu operaciju ratnim zločinom i to se sada događa. I neće oni stati na ova četiri pilota. A oni nisu mogli uzletjeti bez zapovjedi i oni će ići dalje na zapovjednike, na politički vrh”, istaknuo je na konferenciji za novinare Stipo Mlinarić.

Ministarstvo branitelja i Tomo Medved jučer su poslali u priopćenju samo floskulu da hrvatska država neće pristati na iskrivljavanje povijesti, a ja pitam Medveda 'Što si učinio da se ovo ne događa? Jeste pozvali srbijanskog veleposlanika, jeste mu uručili protestnu notu i potjerali ga iz Hrvatske?', kazao je Mlinarić.

"Najveći smokvin list Plenkovićeve vlade je Tomo Medved. Tomo, moj dragi, tebi sjedi potpredsjednica Vlade, Anja Šimpraga, koja isto razmišlja kao srbijanski predsjednik Vučić i njihova politika. Sjedi ti u Saboru Milorad Pupovac koji nije svake godine 5. kolovoza u Kninu na proslavi Dana pobjede nego je u Beogradu gdje oplakuje kolonu u kojoj je bila mala Anja, a koju nitko nije otjerao nego je sama otišla, i to ne ona, nego cijela kolona”, poručio je.

Ja sam, naglasio je, doživio njihove kolone u Vukovaru, u jednom danu je ubijeno 1200 ljudi na predaji i 260 na Ovčari i svi vojno sposobni muškarci od 16 godina su strpani u srbijanske logore. Neka me, pozvao je, demantira Republika Srbija i Plenković, ako to nije tako.

"I to Medved sve dobro zna i onda kaže da neće dozvoliti da se Oluja proglašava zločinačkom operacijom, no, oni to rade godinama. Što rade naše službe već 30 godina ako nisu u stanju pronaći svoje ljude na svom teritoriju?”, zapitao je Mlinarić.

Mi olako svoju povijest prodajemo, a nažalost, Plenković i njegova Vlada to mirno gledaju šest godina na vlasti. Pitam ga koliko je puta u tih šest godina nazvao DORH i pitao što je s ratnim zločinima i jesu li podigli optužnice? Nula, zero, što bi rekao Plenković. Mi rasprodajemo svoju povijest, a ja dok sam u Saboru neću nikada prestati o tome pričati, o istini o Domovinskom ratu, koliko god to nekome bilo dosadno, najavio je Mlinarić.

Smatra i da je ministar obrane Mario Banožić verbalno napao vojnog pilota Ivana Selaka samo da bi branio Andreja Plenkovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:30