FAME LAB 2013

MLADA ZNANSTVENICA IZ HRVATSKE DRUGA NA PRESTIŽNOM LABORATORIJU SLAVE Upoznajte Andreu Gelemanović

 YouTube

ZAGREB - Mlada hrvatska znanstvenica Andrea Gelemanović osvojila drugo mjesto na međunarodnom natjecanju Laboratorij slave/FameLab na Festivalu znanosti u Cheltenhamu u Britaniji. Laboratorij slave organizira se u Velikoj Britaniji od 2005. godine u sklopu Festivala znanosti u Cheltenhamu.

Na inicijativu British Councila natjecanje je 2007. godine prošireno i na devet zemalja jugoistične Europe, uključujući i Hrvatsku.

Tijekom natjecanja mladi znanstvenici pokušavaju publici predstaviti neku znanstvenu temu na jednostavan i zabavan način. Svaka prezentacija traje tri minute, a odvija se bez upotrebe suvremenih pomagala poput filmova ili power-pointa.

Andrea Gelemanović je svoje mjesto u finalu osigurala na na kvalifikacijskom natjecanju u konkurenciji pobjenika iz 21 zemlje, a potom se izborila za drugo mjesto iza pobjednika Fergusa McAuliffea iz Irske.

Ovo je u posljednjih šest godina održavanja ovog natjecanja već četvrti put da je Hrvatska na pobjedničkom postolju, uz osvojeno jedno prvo mjesto ( Marko Košiček 2008.) i tri druga mjesta po odluci stručnog žirija, uz Andreju Gelemanović, drugo mjesto zauzele su Maja Marasović (2009.) i Ivana Stražić (2010.).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 05:28