STIGLA I POLICIJA

Misterij muškaraca s amblemima sa zastavom Srbije u Vukovaru: ‘Mi ih nismo angažirali...‘

Cijela priča zakuhala se u četvrtak

Državljani Srbije u Vukovaru

 Čitatelj/

Grad Vukovar udaljio je s gradilišta u samome središtu grada djelatnike tvrtke iz Srbije, koji su tamo radili na postavljanju uređaja za kontrolu parkirnih mjesta na javnim parkiralištima.

Cijela priča zakuhala se u četvrtak, kada je policija imala postupanje prema djelatnicima tvrtke iz Srbije, a vrlo brzo mediji su dobili videozapise tog postupanja, pri čemu su djelatnici policajcima pokazivali i ambleme sa zastavom Republike Srbije.

Pokraj njihova automobila snimljena je i oprema koju su koristili u radu, a odmah je krenula i priča da su oni u Vukovar došli kako bi, zapravo, brojali ljude u Koloni sjećanja 18. 11. 2023. godine. Prema toj priči, Grad Vukovar je za taj posao angažirao tvrtku iz Zagreba, a oni su, pak, angažirali tvrtku iz Beograda. No, iz Grada Vukovara demantiraju tu verziju priče.

"Grad Vukovar nije angažirao tvrtku za posao brojanja ljudi u Koloni sjećanja.

Naime, Grad Vukovar je 17. svibnja 2022. godine putem javnog poziva ugovorio s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinanciranje razvoja pametnih i održivih rješenja u području prometa, odnosno postavljanje VU Smart Park sustava - uređaja za kontrolu parkirnih mjesta na javnim parkiralištima.

Sukladno osiguranim sredstvima, Grad Vukovar, 21. 4. 2023. godine, pokrenuo je postupak javne nabave za odabir izvođača radova. Na temelju provedenog postupka nabave odabrana je tvrtka Poslovni Sistemi Tilia d.o.o. iz Zagreba, s kojom je 10. srpnja 2023. godine i sklopljen ugovor o izvođenju radova, s predviđenim rokom izvođenja od četiri mjeseca od uvođenja u posao", navode iz Gradske uprave i dodaju:

"Tvrtka Poslovni Sistemi Tilia d.o.o. sudjelovala je na koordinacijama na temu usklađivanja radova te nas prethodno nije upoznala kako će za izvođenje ugovorenih radova angažirati podizvođače iz Republike Srbije. Podizvođači koji su državljani Republike Srbije s neprimjerenim obilježjima udaljeni su s gradilišta. Ostaje zaključiti kako nije sigurno radi li se o slučajnosti ili aktivnosti sigurnosno-obavještajnog aparata", poručili su iz Grada Vukovara.

Policija, kako neslužbeno doznajemo, nije našla elemente protupravnog postupanja kod državljana Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:45