IMA SAMO MJESEC DANA

'MISLILI SMO DA JE PLIŠANI, A ONDA SE POMAKNUO' Slučajni prolaznici na cesti kod Kupjaka spasili mladunče medvjeda od sigurne smrti pod kotačima

 
 Matija Grgurić

Na putu do posla, vozeći se starom magistralnom cestom Rijeka - Zagreb, Matija Grgurić iz Kupjaka s kolegama je naišao na nesvakidašnji prizor. Naime, na cesti je pronašao mladunče medvjeda, piše Novi list.

- Kad smo ga ugledali, pomislili smo da se radi o plišanom medvjediću jer je bio skroz sitan. Taman kad smo ga htjeli zaobići, on se pomaknuo. Izašli smo iz automobila, promatrali ga i fotografirali te su se tad zaustavili još i Damir Krizmanić te Petar Medved, inače policajci, koji su alarmirali Lovačko društvo Lipov vrh koje djeluje na tom području - objasnio je Matija Grgurić.

Na poziv je stigao Interventni tim za krupne zvijeri te Slavko Medved, lovnik iz Lovačkog društva Lipov vrh.

- Ovo je vrlo neuobičajena situacija da je medvjedica ostavila svoje mladunče nasred stare magistralne ceste Rijeka - Zagreb na području Gorskog kotara. Prema onome što sam vidio, mladunče ima oko mjesec dana te teži kilu i pol. Zdravo je, nije udareno te ga je vjerojatno medvjedica nosila u ustima kad ju je nešto u prometu prepalo. Jako nam je drago da ga nitko na prometnoj cesti nije udario te da je ostao živ. Sad je mladunče na sigurnom te ćemo se dalje pobrinuti za njega u nadi da će se vratiti u svoje prirodno stanište - izjavio je lovnik Medved za Novi list.

Zahvaljujući dobroj reakciji vozača te pozivima stručnim službama mladunče je spašeno, što dodatno upozorava sve sudionike u prometu da uvijek moraju biti na oprezu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. listopad 2022 19:56