GRADONAČELNIK SINJA

Miro Bulj ogorčen na prvi radni dan: ‘Kako to da su baš sad svi iz Gradske uprave otišli na godišnji?!‘

Novi sinjski gradonačelnik preuzeo je dužnost, ali na primopredaju ga nisu dočekali neki pročelnici i djelatnici
Miro Bulj
 Miro Bulj/facebook

Novi sinjski gradonačelnik Miro Bulj ​preuzeo je dužnost. U drugom krugu izbora pobijedio je Igora Vidalinu iz HDZ-a.

- Mora se znati kad se odlazi, a kad se dolazi na posao. Mene zanima profesionalnost, transparentnost i učinkovitost gradske uprave u korist svih naših građana - rekao je Bulj te izrazio nadu da će svi zaposlenici Grada raditi profesionalno, bez obzira na to kojoj opciji pripadaju. Kaže i da njegovi prvi potezi neće biti politički obojeni, piše Slobodna Dalmacija.

- Ne zanima me tko je bio u kampanji za koga..,, zanimaju me samo građani - još je jednom istaknuo Bulj te od pojedinih pročelnika i djelatnika zatražio da mu dostave izvješće o svome radu i u kojoj su fazi provedbe projekta.

Izrazio je nezadovoljstvo što ga neki pročelnici i djelatnici nisu dočekali i bili na primopredaji vlasti. Također, začudio se zbog velikog broja ljudi na godišnjem odmoru.

Na njegov zahtjev, čitajući popis svih zaposlenih u više navrata se čulo: "godišnji", "godišnji", "godišnji"...

Nakon toga, Bulj je zamolio djelatnicu da zbroji koliko je osoba na starome, a koliko na novom godišnjem odmoru te je tražio na uvid i plan godišnjih odmora...

- Tu mi je nešto nejasno, otišli su na godišnji točno kad su završili izbori - rekao je razočarani Bulj, na što su mu objasnili da neki koriste godišnje tek sada zato što se stari godišnji mora iskoristiti do kraja lipnja.

- Aha, nisu ga mogli prije koristiti zbog prevelikih radova u gradskoj upravi... Obrazloženje je da zbog prevelikog opsega posla u gradskoj upravi dosad nisu mogli iskoristiti godišnji i baš izborom novoga gradonačelnika otišli su na godišnji. Žao mi je i što pročelnik Ureda gradonačelnika nije ovdje, volio bih da je ovdje, jer on je ipak desna ruka gradonačelnika - odgovorio je Bulj i izazvao smijeh prisutnih.

- Bitno mi je da znam gdje je svaki uposlenik, gdje se nalazi svaki dan. Bitna je hijerarhija, komunikacija... - zaključio je novi sinjski gradonačelnik, piše Slobodna Dalmacija.

Pogledajte video, Bulj o godišnjima govori u 7:30 minuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 13:55