SUPRUGA BIVŠEG PREMIJERA

Mirjana Sanader se žali HHO-u: Mediji, banka i vlast krše moja ljudska prava

 Neja Markicevic / CROPIX

ZAGREB - Supruga bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, Mirjana Sanader , požalila se Hrvatskom helsinškom odboru da mediji, organi vlasti i Zagrebačka banka krše temeljna ljudska prava nje i njezine obitelji.

U žalbi HHO-u na četiri stranice Mirjana Sanader navodi kako joj nije isplaćen osobni dohodak kojeg dobiva preko Zagrebačke banke , a navodi i kako je prekršena zakonska odredba na temelju koje bi se postupak protiv bivšeg premijera i njezinog supruga trebao voditi u tajnosti.

Predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak naložio je svom uredu provjeru navoda te sazvao izvanrednu sjednicu Izvršnog odbora HHO-a na kojoj će uz ostale članove raspraviti o pritužbama Mirjane Sanader.

Međutim, važno je napomenuti kako Mirjana Sanader nije ostala bez prihoda niti joj je onemogućeno da podigne dvije plaće od po 13 tisuća kuna kako su to objavili hrvatski mediji. Upravo suprotno: Jutarnji list je otkrio kako je Mirjana Sanader u samo mjesec dana s dva računa koja su joj ostala otvorena podigla više od 130 tisuća kuna.

Istražujući zašto Mirjani Sanader nije isplaćena plaća na koju ima pravo po zakonu, Jutarnji list je otkrio kako je USKOK supruzi bivšeg premijera ipak ostavio na raspolaganju dva računa: tekući na koji može primati plaću te žiro račun kako bi na njega mogla dobivati eventualne honorare i druge vrste isplata na račun intelektualnih usluga. I Mirjana Sanader je, suprotno onome što su tvrdili njeni odvjetnici, koristila oba ta računa.

Do nesporazuma je, ako je uopće o tomu riječ, došlo najvjerojatnije zbog toga što je Filozofski fakultet njenu je plaću isplatio na račun koji je bio blokiran, a ne na onaj koji je USKOK ostavio otvorenim baš zbog toga kako bi Mirjana Sanader imala mogućnost podizati zarađeni novac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:28