SPORI RADOVI

MINISTRICA U RAJEVOM SELU 'To što vam je moj muž Zlatko Taritaš prijatelj može vam biti samo minus. Bit ćete pod posebnim povećalom'

Zaključno s krajem prošloga tjedna 1053 vlasnika su potpisala izjave za obnovu, a od tog broja donesena je 881 odluka
 Emila Elvedji / CROPIX

RAČINOVCI, RAJEVO SELO - „To što vam je Zlatko Taritaš prijatelj može vam biti samo minus“, kazala je minsitrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš djelatniku jedne građevinske tvrtke angažirane na obnovi kuća u poplavljenoj Cvelferiji, a na koju je posljednjih dana bilo dosta pritužbi. Dogodilo se to u Račinovcima ispred kuće Ilije i Zlate Torlaković, kojima je izgradnja kuće trebala početi još 22. kolovoza za vrijeme posjeta premijera Zorana Milanovića i ministrice Mrak-Taritaš, koja je i tada bila jako ljuta što su bageri završili na drugoj lokaciji, kod obitelji Josipović. Tada je rečeno da će se kod Torlakovića doći već sljedeći dan, no bageri su se u njihovom dvorištu pojavili tek 8. rujna.

- Jako sam ljuta bako. To što je ovaj gospodin rekao da je prijatelj moga muža znači da će zbog toga biti pod još većim povećalom - kazala je ministrica baki Zlati, koja je odgovorila da se na nikoga ne ljuti i da je sretna što su radovi počeli.

Ministrica je u utorak odlučili obići svaku ulicu i svako gradilište kako bi se uvjerila u napredak radova. Zanimljivo, ista ova tvrtka je „zakazala“ i kod još jedne obitelji u Račinovcima, gdje još nisu počeli raditi kao i kod već spomenutih Josipovića, gdje su izbetonirali temelje i napustili gradilište. Njihov predstavnik s početka priče, koji se nije htio predstaviti jer nema ovlaštenje za davanje izjava, pravdao se da se kod prvih kasni jer je vlasnik tražio izmjenu projekta, dok su kod Josipovića stali s radovima zato što je ispao nekakav problem s APN-om koji im nije na vrijeme dostavio projekt.

- Ja ću danas pročešljati svaku ulicu i sa svakom tvrtkom za koju se utvrdi da ne radi kako treba ugovor će biti raskinut - naglasila je Mrak-Taritaš, obišavši i Rajevo Selo, koje doista izgleda kao veliko gradilište i gdje su mještani uglavnom zadovoljni dinamikom i načinom izvođenja radova.

Zaključno s krajem prošloga tjedna 1053 vlasnika su potpisala izjave za obnovu, a od tog broja donesena je 881 odluka. Pri tome su vlasnici 577 kuća odlučili uzeti novac i sami obnavljati svoje kuće, dok ih je 275 odlučilo da im to učini Država. Ministrica je istaknula i kako njih 44 još nije podiglo svoj novac u FINA-i, a onima koji su odlučili sami obnavljati, a u međuvremenu su se predomislili poručila je da se ugovori mogu izmijeniti te da još uvijek imaju prigodu odlučiti se na opciju da im Država obnovi kuću. Naravno, uz uvjet da nisu podigli novac s računa.

- Nastojimo ljudima maksimalno izaći u susret. Imali smo i nekih neobičnih zahtjeva. Jedan je vlasnik naime tražio izmjenu projekta jer je bilo predviđeno rušenje stare kruške koju je zasadio njegov djed i koja za njega ima emotivno značenje. Naravno da smo mu izašli u susret - ispričala je ministrica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:36