PRVI DANI U VAŽNOM RESORU

MINISTRICA SE NE BOJI DA BI JE AFERE MOGLE ZAUSTAVITI 'Ja sam dosadna osoba. Ako već žele izmisliti skandale, godilo bi egu da mi izmisle ljubavnika'

Vesna Bedeković
 Davor Pongracic / CROPIX

Nova ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Vesna Bedeković je u razgovoru za RTL Danas otkrila kako su joj prošli prvi dani u ovom vrlo zahtjevnom resoru. Uvjerava da je pohvatala konce, ali i da se još uvijek detaljno upoznaje sa svim zahtjevima koje ovaj odgovorni posao traži od ministrica.

Tijekom razgovora se osvrnula na stravičan slučaj s Kajerice. "Naravno da još jednom izražavam žaljenje i sućut, ali najvažnije je da je dijete koje je preživjelo tragediju smješteno u adekvatnu ustanovu, a sve daljnje procedure su na centru za socijalnu skrb", kaže Bedeković.

Ministrica je trenutno zaokupljena projektom zaštite centara za socijalnu skrb koji je aktualiziran nakon tragičnog napada u Đakovu.

"U sve centre i sve podružnice bit će stavljeni detektori metala. Sredstva su osigurana u proračunu, a rok za nabavku detektora je 30. rujna", kaže ministrica.

Od sljedeće godine plan je, kaže ministrica, povećati broj korisnika dječjih doplataka, ali i roditeljsku naknadu.

''Upravo rezultat ovih izmjena bit će povećanje roditeljske naknade za tih drugih šest mjeseci s 3900 na maksimalni iznos do 5600 kuna", uvjerava Bedeković.

Poručuje i kako se ne boji da bi je neke afere mogle zaustaviti u njenom radu.

''Ja sam vam zapravo u osnovi jedna jako dosadna osoba. Ako mi žele izmisliti skandale, godilo bi egu da mi izmisle ljubavnika'', kaže u šali ministrica za RTL Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:40