ZATRAŽENA OSTAVKA

MINISTRICA MURGANIĆ NE PRIZNAJE POGREŠKU U AFERI PAKETIĆI 'Časne će to podijeliti ili djeci u vrtiću ili djeci iz kvarta. Ne bojim se kontrole EU'

Nada Murganić
 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić u Dnevniku Nove TV komentirala je slučaj dijeljenja paketa koje sufinancira Europska unija iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije - djeci u privatnom vrtiću.

Kazala je kako se prije svega želi zahvaliti na mogućnosti da da objašnjenje - prije svega radi djece i njihovih roditelja iz tog vrtića, 'kojima je jedan lijepi blagdan svetog Nikole, kojemu se svi raduju, pokvaren'.

- Bila je jedna dobra namjera. Otišli smo u jednu javnu ustanovu na poziv obilježavanja svetog Nikole - kazala je, a onda je na komentar kako se radi o privatnom vrtiću odgovorila:

- Zašto ne i on? U nekoliko navrata smo u ovom 12. mjesecu, mjesecu darivanja, namjeravali posjetiti i vrtiće, pojedine ustanove, ili osnovne škole s ciljem da sredstva koja imam, ponavljam i naglašavam, iz tehničke pomoći. To su sredstva koja su namijenjena informiranju o sredstvima Europske unije, s ciljem da budu prepoznatljivi, da javnost i građani znaju da postoje sredstva Europske unije i da se vidi da oni donose dobrobit građanima Hrvatske. Ona nisu uzeta iz ove mase novca koja je namijenjena u raspodjelu humanitarne pomoći. Ovo je tehnička pomoć. Zaista želim da javnost zna da je ovo ipak promidžba i informiranje na nama prikladniji način. Ako dođemo u školu ili vrtić, a red je da donesemo i neki mali poklon, onda je prikladnije nego da smo na ulici dijelili neke blokiće ili mandarine.

Na pozivu Ministarstva pisalo je da ministrica ide darivati djecu iz vrtića, a tek nakon svega su kazali kako paketi idu siromašnim obiteljima u kvartu.

Ministrica Murganić kazala je kako su vrtićka djeca imala priređene paketiće za svetog Nikolu iz sredstava njihovih roditelja.

- Ovo smo donijeli s ciljem da časna to podijeli onako kako ona procjenjuje, s time da niti smo željeli mi, niti u javnosti, da se ističu djeca kojoj možda roditelji mogu kupiti ovakvu igračkicu ili bojanku ili bojice ili ne. Časne će to podijeliti ili djeci u vrtiću ili djeci iz kvarta koja dolaze u vrtić u dnevni boravak - kazala je.

Na pitanje boji li se kontrole Europske unije kazala je kako bi rado da dođe kontrola jer su 'ovo vrlo namjenski utrošena sredstva'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:42