‘JEZIK NAŠ JE HRVATSKI‘

Ministrica kritizirala oporbu pa na kraju morala brisati tvit: ‘Dopustite da Vam lektoriram...‘

U komentarima ispod objave korisnici su redom ismijali njezine riječi. Naime, ministrica je

Marija Vučković

 Cropix, X

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković komentirala je na X-u jučerašnji prosvjed oporbe na Markovu trgu u Zagrebu, pri čemu je podijelila objavu HDZ-a, odnosno Plenkovićevu izjavu da nitko od zastupnika koji pozivaju na prosvjed nije u Saboru digao ruku za povijesni Zakon o hrvatskom jeziku.

Pritom je ministrica, kritizirajući oporbu zbog protivljenja Zakonu o hrvatskom jeziku, napravila nekoliko pravopisnih pogrešaka.

- Jezik naš je hrvatski. Jezik je to kojim je stvarana dubrovačka baština, a koju i danas žele otimati. Jezik je to za kojeg nisu glasovali nijedan od današnjih prosvjednika iz oporbe, napisala je Vučković na X-u.

U komentarima ispod objave, koja je u međuvremenu izbrisana, korisnici su ismijali njezine riječi, a jedan je korisnik lektorirao njezine rečenice.

- Dopustite da Vam lektoriram i uredim, da ne platite kaznu. Hrvatski je naš jezik. Jezik je to kojim je stvarana dubrovačka baština, a koju i danas žele otimati. Jezik je to za koji nije glasovao nijedan od današnjih prosvjednika iz oporbe. Srdačno, napisao je jedan korisnik.

Lijeva saborska oporba ocijenila je u četvrtak da je Prijedlog zakona o hrvatskom jeziku loš, nepotreban i izuzetno opasan.

image

Sporna objava ministrice Vučković

X
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 02:12