BEZ 'VELIKIH TEMA'

MINISTRICA DIVJAK NE KRIJE RAZOČARANJE DEBATOM 'Nema vizije Hrvatske, ništa o tome zašto bi mladi ostali... Uglavnom se pričalo o prošlosti'

 
Blaženka Divjak
 Boris Kovačev / CROPIX

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ocijenila je u petak kako će idući tjedan zbog skijanja vrlo mali broj učenika izostati s nastave dok je za debatu predsjedničkih kandidata kazala da ju je razočarala jer se govorilo uglavnom o prošlosti.

"Što se informacija koje dobivamo iz škola tiče, vrlo vrlo mali broj učenika zapravo će izostati i taj postotak je ispod dva posto. Prema tome to je jedna tema koju mi preuveličavamo u Hrvatskoj", kazala je Divjak novinarima uoči sjednice Vlade na pitanje o izostancima u školama zbog skijanja.

Rado bi, kaže, da je stanje u Hrvatskoj takvo da puno veći broj obitelji i učenika ide na skijanje. "Ali, to nije sigurno naš najveći problem", ustvrdila je.

Kada je riječ o sinoćnjoj debati predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića ministrica Divjak kazala je kako je razočarana jer su uglavnom dominirale teme o prošlosti bez vizije o tome kuda Hrvatska treba ići u budućnosti.

"Nema vizije Hrvatske barem do 2030., ništa o tome zašto bi mladi ostali u Hrvatskoj, poslovima budućnosti, klimatskim promjenama, migrantskoj politici... Ja ne vidim vizije, ne vidim uopće suočavanje ideja o tome kuda bi Hrvatska trebala ići u sljedećem razdoblju, ništa o velikim temama, uglavnom o prošlosti, o Hrvatskoj prije 20, 30, 50, 60 godina, mislim da puno više moramo koristiti ovakve prigode da razgovaramo i suočavamo vizije i kuda Hrvatska treba ići do 2030. godine", rekla je Divjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2023 03:38