'TREBA NASTAVITI S POBOLJŠANJIMA'

MINISTRICA BEDEKOVIĆ 'Smatram da ostavka nije rješenje, rješenje je nastavak kontinuiranog rada na poboljšanju sustava'

 
Vesna Bedeković
 Davor Pongracic / CROPIX

Ministrica za demografiju i socijalnu politiku Vesna Bedeković izjavila je u srijedu da njezina ostavka nije rješenje za probleme u sustavu socijalne skrbi.

"Smatram da ostavka nije rješenje, rješenje je nastavak kontinuiranog rada na poboljšanju sustava", izjavila je Bedeković u Hrvatskom saboru upitana bi li zbog pogibije šestero korisnika obiteljskog doma Zelena oaza u Andraševcu trebala napustiti svoju funkciju.

Priznala je kako je taj slučaj pokazao da stanje nije onakvo kakvo treba biti, no podsjeća da je na ministarsko mjesto došla prije pola godine.

"Znate da sam u sustav došla prije 6 mjeseci i od tada se kontinuirano bavim rješavanjem svih problema, a jako dobro znamo da je to sustav koji je bremenit problemima", dodala je.

Bedeković je poručila da je za uspostavu kvalitetnijeg sustava kontrole i nadzora u svim domovima u sustavu socijalne skrbi, potreban kompleksniji i cjelovitiji pristup, te da "nije za parcijalna rješenja".

Istaknula je kako je u pripremi novi Zakon o socijalnoj skrbi, a protiv vlasnice doma Zelena oaza, u kojem je zbog požara u subotu rano ujutro poginulo šestero korisnika, podiguta kaznena prijava.

Preostali korisnici obiteljskog doma u Andraševcu privremeno su smješteni kod svojih obitelji ili u druge institucije, a dom je zatvoren. Inspekcija je, uz veći broj korisnika od dozvoljenih, pronašla niz drugih nepravilnosti, kaže Bedeković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 12:23