PODRUŽNICA MAKSIMIR

Ministarstvo socijalne skrbi pokreće izvanredni nadzor nakon eksplozivnog Severininog intervjua

Severina je, osim Milana Popovića, prozvala i Centar za socijalnu skrb, pokojnog gradonačelnika Bandića i njegove bliske suradnike
Severina Vučković
 Tomislav Kristo/Cropix

Nakon optužbi koje je pjevačica Severina Vučković u intervjuu za portal halter iznijela na račun hrvatskog sustava socijalnog rada, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne skrbi pokrenulo je postupak izvanrednog upravnog nadzora nad zakonitosti rada i postupanja Centra za socijalnu skrb Zagreb, Podružnice Maksimir, piše N1.

U intervjuu je Severina, osim bivšeg partnera Milana Popovića, prozvala je Centar za socijalnu skrb, pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i njegove bliske suradnike.

Nakon upita N1 televizije iz Ministarstva su odgovorili kako pokreću postupak nazdora nad centrom koji je pjevačica prozvala.

“Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne pokrenuo je postupak izvanrednog upravnog nadzora nad zakonitosti rada i postupanja Centra za socijalnu skrb Zagreb, Podružnice Maksimir, vezano uz konkretan slučaj i trenutačno je u tijeku prikupljanje i izdvajanje dokumentacije”, stoji u odgovoru Ministarstva.

Komentar navoda koje je Severina iznijela u intervjuu zatražen je i od Centra za socijalnu skrb Zagreb, kao i od podružnice Maksimir koji je Severina u intervjuu optužila.

“Centar za socijalnu skrb Zagreb pridržava se važećih zakonskih odredbi prilikom obavljanja svoje djelatnosti, te djeluje u svrhu interesa, dobrobiti i zaštite prava mlt. djeteta. Odluku o sadržajima roditeljske skrbi, kada roditelji ne mogu postići dogovor, donosi isključivo nadležni Sud na temelju utvrđenih činjenica i dokaza. Na navode iz teksta portala Halter, ovaj Centar nema komentara”, glasio je odgovor Centra za socijalnu skrb Zagreb, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 15:38