OKUČANI

Ministarstvo branitelja: Izaslanstva će za obljetnicu Bljeska vijence polagati odvojeno, svakih pola sata

Ovogodišnje obilježavanje VRO Bljesak u Okučanima provest će se uz sukcesivni dolazak izaslanstava
 Ronald Gorsic/Cropix

U Ministarstvu hrvatskih branitelja u ponedjeljak je održan sastanak predstavnika državnog vrha o detaljima obilježavanja 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, koje će se održati 1. svibnja u Okučanima, priopćeno je večeras iz Ministarstva.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Ureda predsjednika Republike, Ureda predsjednika Hrvatskog sabora, Ureda predsjednika Vlade RH, Ministarstva obrane RH (MORH), Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), Ministarstva hrvatskih branitelja, načelnik općine Okučani te predstavnici Vojnog ordinarijata, Hrvatske radiotelevizije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Sukladno aktualnim preporukama HZJZ-a, kako bi se osiguralo poštovanje svih nužnih epidemioloških mjera i ograničenja, ovogodišnje obilježavanje VRO Bljesak u Okučanima provest će se uz sukcesivni dolazak izaslanstava, kao što je to bio slučaj na drugim službenim komemoracijama u posljednje vrijeme, navodi se u priopćenju.

Time se osigurava odavanje počasti hrvatskim braniteljima na što dostojanstveniji način uz istodobno pridržavanje svih preporuka HZJZ-a, dodaje se.

Protokol sukcesivnog polaganja vijenaca započet će u 9 sati s razmacima od 30 minuta, a nakon odavanja počasti predviđene su izjave za medije.

Svečano obilježavanje 26. obljetnice VRO Bljesak u subotu, 1. svibnja, moći će se pratiti i u izravnom prijenosu na Hrvatskoj radioteleviziji, a sveta misa zadušnica služit će se u crkvi Sveta Mati Slobode u Zagrebu u 17,30 sati, nakon čega je polaganje vijenac kod Kapelice Pieta Croatica, priopćilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2022 00:41