CROBAROMETAR

MINISTAR UPRAVE BAUK O PADU REJTINGA SDP-a 'Naši glasači su nezadovoljni, razočarani i distancirani'

 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Ministar uprave i član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk odbio je danas komentirati moguću nagodbu vukovarskog gradonačenika Željka Sabe (SDP) s USKOK-om, ističući da je riječ o pravosudnom procesu u tijeku.

"Pratio sam napise u medijima i, s obzirom da je u tijeku pravosudni proces, neću ga dodatno komentirati", rekao je Bauk novinarima u Saboru, podsjećajući na ustavnu presumpciju nevinosti.

Na pitanje hoće li Sabina nagodba naštetiti SDP-u, kazao je kako misli da stranka nema što raditi u dogovorima između nekoga tko je optuženi i pravosudnog tijela.

"Političari se ne bi trebali javno ili manje javno uplitati u pravosudne procese. Stranka bi u svakom slučaju nakon nekih događaja trebala povući neke posljedice, ali to treba raspraviti u stranci, a ne u javnosti", kazao je Bauk.

Ministar je komentirao i najnovije ankete, koje pokazuju pad popularnosti SDP-a, koji se u rejtingu izjednačio s HDZ-om.

"Mislim da su građani, naši glasači prvenstveno, u jednom dijelu nezadovoljni cjelokupnom situacijom, a u drugom dijelu konkretnim situacijama koje su se događale posljednjih mjesec dana, a nisu nam koristile. Sada je i matematički dokazano i da štete ukupnom rejtingu, stranke i vlade", rekao je Bauk.

Značajnim smatra što istodobno nije narasla popularnost glavnog SDP-ova konkurenta HDZ-a.

"To dodatno upućuje da se radi o našim glasačima koji su u ovom trenutku malo razočarani i distancirani. Na nama je da tim našim glasačima damo razlog zašto da nas i dalje podržavaju", rekao je Bauk.

Na pitanje je li razlog tomu u SDP-u ili u premijeru Zoranu Milanoviću odgovorio je: "Mislim da bi bilo koji odgovor u tom smislu dodatno komplicirao situaciju pa se neću izjasniti. Rejting je pao ne samo stranci, nego i većini političara".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:30