RADNI SASTANAK

Ministar Paladina: ‘Vidi se veliki napredak u obnovi u posljednjih nekoliko mjeseci‘

Snežana Penović istaknula je da su u tijeku javne nabave vrijedne više od 5 milijuna kuna, što se odnosi na projektiranje i izvođenje radova

Ivan Paladina

 Damir Krajac/Cropix

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina rekao je u petak da dosadašnjom dinamikom obnove nakon potresa nitko nije zadovoljan, no vidi se veliki napredak u posljednjih nekoliko mjeseci.

Paladina je to kazao na radnom sastanku u Gornjoj Stubici, kojem su nazočili i v.d. ravnateljica Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko- zagorske i Zagrebačke županije Snežana Penović, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić.

„U posljednjih tri, četiri mjeseca doneseno je onoliko odluka o obnovi kao u cijelom periodu dosad. Usuglasili smo se da naše sugrađane u periodu pred nama zanima isključivo ono što je moguće vidjeti golim okom, a to je broj gradilišta gdje se uklanjaju objekti, gdje se grade zamjenski objekti i gdje se izvršava konstrukcijska i nekonstrukcijska obnova”, kazao je Paladina.

Dodao je i kako treba ubrzati komunikaciju i interakciju između Ministarstva i Fonda.

„Dogovorili smo da će sljedeći sastanak biti u prvoj polovici svibnja, a zamolio sam kolege iz Ministarstva i Fonda da naše izvještavanje fokusiramo na broj gradilišta koja smo otvorili i koja ćemo otvoriti u narednim mjesecima”, rekao je ministar.

Penović: Javne nabave vrijedne više od 5 milijuna kuna

Snežana Penović istaknula je da su u tijeku javne nabave vrijedne više od 5 milijuna kuna, što se odnosi na projektiranje i izvođenje radova.

„Pokazuje se značaj porast aktivnosti u Fondu, a u sljedećih 15-ak dana očekujemo uklanjanje još dvije kuće i imamo u projektiranju veći broj kuća na području Krapinsko-zagorske županije”, kazala je Penović te dodala da bi konstrukcijska obnova mogla krenuti početkom ljeta.

Župan Kolar naglasio je da obnova nije počela dok se ne počne s obnovom kuća na terenu.

„Od 13. siječnja kad smo imali osmu koordinaciju, napravljen je dosta velik iskorak u pripremi dokumentacije, a ono što očekujem i što smo se dogovorili je da takav isti iskorak očekujemo u sljedećih 45 dana”, rekao je Kolar.

Gornjostubički načelnik Krizmanić nakon sastanka je izjavio da je inzistirao na tome da prioritet bude rješavanje problema obitelji privremeno smještenih u Termama Jezerčica jer je upitno vrijeme do kojeg oni mogu boraviti u tom prostoru.

„Drugi su problem obiteljske kuće na klizištima, ne samo u Gornjoj Stubici, nego u Krapinsko-zagorskoj županiji i povest će se računa i o tome da se i ta tema stavi na dnevni red”, rekao je Krizmanić i dodao da se treba pronaći adekvatno rješenje da se i ti objekti zaštite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:11