IMOVINSKA KARTICA

Ministar Filipović uštedio 2 milijuna kuna, ima Mercedes od 337 tisuća, stan od 1,6 milijuna...

Filipović ima plaću od oko 17 tisuća kuna, dok njegova supruga zarađuje 14,9 tisuća kuna na Ekonomskom fakultetu

Davor Filipović

 Niksa Stipanicev/Cropix

Novi ministar gospodarstva, 38-godišnji Davor Filipović i njegova supruga uštedjeli su, kako je naveo u svojoj imovinskoj kartici, gotovo dva milijuna kuna, točnije 1,99 milijuna. Uz to posjeduju stan u Zagrebu od 72 četvorna metra, garažu i garažno mjesto koje su, pak, kupili novcem koji su im darovali roditelji. U imovinskoj kartici je procijenio da njegov stan vrijedi 1,6 milijuna kuna, garaža, pak, 150 tisuća kuna, a garažno mjesto 112 tisuća kuna.

Ušteđevinu su, kako je navedeno u kartici, stekli "od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, od drugih izvora dohotka, od imovine i imovinskih prava, od kapitala, te prodajom imovine".

Filipović na mjestu ministra ima plaću od oko 17 tisuća kuna, dok njegova supruga zarađuje 14,9 tisuća kuna na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje njezin suprug radi kao izvanredni profesor. Od pokretnina Filipović posjeduje auto Mercedes E200d kupljen 2019. i procijenjen na 337 tisuća kuna. Ulagao je u dionice Hrvatskog telekoma i Atlantic grupe. Ostalih vrijednih pokretnina, a ni nekretnina nemaju, odnosno nisu navedene u ministrovoj imovinskoj kartici.

Filipović je karijeru počeo kao asistent ovlaštenog revizora, te je bio investicijski analitičar, kako stoji u njegovoj biografiji, potom je od 2008. godine počeo raditi na Ekonomskom fakultetu, isprva kao asistent i viši asistent na Katedri za organizaciju i menadžment, zatim je postao docent, a 2017. godine je ušao u politiku kao zastupnik u Gradskoj skupštini. Otada preuzima funkcije poput predjednika Nadzornog odbora Hrvatskih šuma, člana Nadzornog odbora Ine, a bio je i kandidat HDZ-a za zagrebačkoga gradonačelnika, no nije uspio pa je danas ministar gospodarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 00:50