BRODOVI ZA HRM

Ministar Anušić se sastao s Debeljakom, šef Brodosplita: ‘Nekoliko puta sam se naježio‘

‘Nastavljamo s projektom izgradnje obalnih ophodnih brodova. Sastanak je bio više nego afirmativan‘, izjavio je ministar Anušić

Ivan Anušić, Tomislav Debeljak

 Sasa Buric/Cropix

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sastao se u utorak s predsjednikom Uprave Brodosplita Tomislavom Debeljakom i tom prigodom rekao da je to prvi njihov sastanak na temu dovršetka obalnih ophodnih brodova, najavivši nastavak tog projekta.

"Nastavljamo s projektom izgradnje obalnih ophodnih brodova. Sastanak je bio više nego afirmativan. Zajednički nam je cilj dovršiti te brodove i projekt. U ovom trenutku na raspolaganju u komunikaciji je i cijela tvrtka Brodosplit, odnosno DIV grupacija kao i gospodin Debeljak s kojim smo, kao i s njegovim suradnicima, imali više nego konkretan i kvalitetan sastanak", izjavio je ministar Anušić nakon sastanka.

Na pitanje koliko Brodosplit traži još novca za dovršetak obalnih ophodnih brodova, ministar je rekao da je za sada to prerano govoriti i kako je ključno da su otvoreni komunikacijski kanali, kao i suradnja, želja i volja s obje strane da se taj projekt završi.

Dodao je da će službe koje su za to zadužene dalje pregovarati i to već ovaj i idući tjedan.

image

Ivan Anušić, Tomislav Debeljak

Sasa Buric/Cropix

Tomislav Debeljak je rekao kako mu je iznimna čast da su "konačno sjeli zajedno". Za sastanak je rekao da se tijekom njega u nekoliko navrata naježio zato što prvi put imaju razgovor koji je na korist Hrvatskoj i našeg obrambenog sustava.

"Što kvalitetnije, brže i jeftinije napravit ćemo obalne ophodne brodove na ponos svima nama. Ovo je jako pozitivno i svi smo skupa jako sretni sa time da konačno završimo te brodove", izjavio je Debeljak.

Iako su novinari postavljali brojna pitanja na njih nisu dobili odgovore, a ministar Anušić je ustvrdio kako je svjestan da je ogroman interes javnosti za tom temom, no radi se o kompleksnom projektu koji traje od 2014. godine, trebao je biti dovršen 2018. godine.

"U ovom trenutku informacije koje javnost treba imati ima, a o svemu dalje ćemo vas na pravi način i u pravo vrijeme izvijestiti", zaključio je na kraju Anušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:29