OSUDA NAPADA

Milošević o incidentu u Vukovaru: ‘Strašno, nasilnik je svoju silu iskalio nad slabijim od sebe‘

‘Ne mogu shvatiti da se dijete napada zbog nacionalnih ili bilo kojih drugih obilježja koje treba nositi slobodno kad god to želi‘
Boris Milošević
 Srdjan Vrancic/CROPIX

Boris Milošević, potpredsjednik hrvatske Vlade, putem Facebooka je osudio nasilni incident koji se dogodio u Vukovaru.

U pisanoj izjavi podsjetio je kako je prije pet godina u Vukovaru odigrana prijateljska nogometna utakmica između nogometne reprezentacije Hrvata iz Srbije i Srba iz Hrvatske, a uzvratna utakmica odigrana je u Tavankutu, nedaleko od Subotice 2019. godine te da nedostaje više takvih susreta, čisto da se pokaže huliganima, profesionalnim sijačima mržnje i skepticima da je moguće drugačije.

- Strašan je ovaj događaj, da se dijete napada zbog nacionalnih ili bilo kojih drugih obilježja koje treba nositi slobodno kad god to želi. Ne mogu to shvatiti, samo osuditi nasilnika koji je svoju silu iskalio nad slabijim od sebe.

Kao netko tko je spreman dati svoj doprinos smirivanju tenzija u društvu, graditi atmosferu pomirenja i dijaloga bez diskriminacije i stigmatizacije svih koji su žrtve negativnih pojava u društvu, osuđujem ovaj grozan incident - objavio je Boris Milošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:48