REZULTATI ANKETE

Milinović se pohvalio: 'Najpopularniji sam lički političar'

Imamo 80 posto riješenu situaciju, rekao je dr. Milinović najavljujući koalicije sa strankama desnog centra
 Robert Fajt / CROPIX

GOSPIĆ - Darko Milinović najpoznatiji je i najpopularniji političar Ličko-senjske županije, a da su danas lokalni izbori HDZ bi u toj županiji odnio uvjerljivu pobjedu - rezultati su to ankete Ipsos Pulsa kojima je pred novinarima i članovima HDZ-a dr. Milinović danas u Gospiću demonstrirao svoju moć.

Rezultati ankete kažu da je u odnosu na rezultate prošlih lokalnih izbora HDZ u Lici zadržao isti rejting, te ih i dalje podržava svaki drugi punoljetni stanovnik, u Gospiću bi ih biralo 62 posto građana. Milinović je, kažu stručnjaci Ipsos Pulsa, uvjerljivo najpoznatiji političar s ovog područja te o njemu ima pozitivan dojam 64 posto stanovništva , dok su svi ostali političari gotovo nepoznati.

Da su danas izbori u Lici bi na glasovanje izašlo čak 77 posto birača, pola bi podršku dalo HDZ-u, SDP-u bi povjernje dalo 16,5 posto, a prag bi prešli još samo Laburisti te HSP, odnosno HSP dr.AS. Kada bi bio kandidat svoje stranke na izborima za župana, Milinović bi, navodi se u analizi, bio pobjednik već u prvom krugu.

Na novinarsko pitanje hoće li biti kandidat, Milinović nije dao konkretan odgovor, ali nije tu mogućnost niti odbacio.

- HDZ će na vrijeme izaći sa svojim kandidatima, već u siječnju, bit će to kandidati kojima neće biti potrebno dva mjeseca da se etabliraju, ostale stranke se po tom pitanju itekako moraju zamisliti. Imamo 80 posto riješenu situaciju - rekao je dr. Milinović najavljujući koalicije sa strankama desnog centra i sigurnu pobjedu na lokalnim izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 04:11