PETRY NOVI ŽUPAN

Milinović predao vlast u Lici, došao s bankovnom karticom: ‘U četiri godine nisam potrošio ni lipe!‘

Čestitao je Petryju na pobjedi, kao i HDZ-u i njihovim koalicijskim partnerima
Darko Milinović
 Ronald Gorsic/Cropix

U Gospiću je točno u podne župan Ličko-senjske županije Darko Milinović (LiPO) ovlasti predao novoizabranom županu Ernestu Petryju (HDZ).

Darko Milinović čestitao je Petryju na pobjedi, kao i HDZ-u i njihovim koalicijskim partnerima. “Volja birača u svakom slučaju se mora poštivati”, rekao je Milinović. Dodao je i da je županiju zatekao s više od 13 milijuna duga, a danas je ostavlja s 14 milijuna i 700 tisuća kuna na računu, prenosi N1.

“Želim vrlo jasno reći da županiju ostavljam u, ne dobroj, nego izvanrednoj financijskoj situaciji”, rekao je bivši župan. “Županija nema nepodmirenih dospjelih obveza”, naglasio je Milinović dodajući da je županija prošlu godinu završila sa suficitom od deset milijuna kuna.

Nabrojao je mnoge svoje zasluge za razvoj županije i zamolio svoje nasljednike da ne daju nikom da govori da je Ličko-senjska županija na zadnjem mjestu po BDP-u, jer “mi smo na desetom mjestu”.

“U četiri godine nisam podigao nijednu jedinu dnevnicu i nisam bio ni na jednoj reprezentaciji”, zaključio je Milinović držeći bankovnu karticu koju će također predati Petryju kojemu je poželio sve najbolje: Da što prije dodatno oporavi županiju gospodarski, a kao čelnik oporbe, kaže, će mu u tom pomoći. “Mislim da ćemo se oko strateških projekata uvijek dogovarati”, rekao je.

- Trošak na kartici je nula, u četiri godine nisam potrošio ni lipe, nisam uzeo nijednu dnevnicu, izostao samo jedan radni dan - i to kad sam pao s motora, rekao je.

Petry se zahvalio glasačima koji su mu dali povjerenje. “Svi zajedno ćemo raditi na unaprjeđenju Ličko-senjske županije”, rekao je novi župan najavljujući projekte kojima će pokušati popraviti demografsku sliku županije. I vladajućima i opoziciji je poručio je da će u njemu imati partnera. Pročelnicima je poručio da očekuje da daju mandate na raspolaganje. “Moje je pravo da biram svoj tim suradnika s kojima ću surađivati naredne četiri godine. To nije ništa strašno, nitko neće ostati bez posla, ali moje je pravo da biram svoj tim”, rekao je Petry.

Potpisan je i zapisnik o primopredaji vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 10:19