MACRON PRIHVATIO

Milanovićev detalj privukao pozornost: ‘Žena me podsjetila na to u pet ujutro, nakon druge kave‘

Predsjednici Hrvatske i Francuske stavili su narančaste vrpce na svoje revere

Emmanuel Macron i Zoran Milanović

 Ronald Gorsic/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović sastao se danas s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, a tijekom njihova susreta spomenuo je narančaste vrpce koje su se mogle vidjeti na predsjedničkim reverima.

"Ovi narančasti riboni koje nosimo, u pet ujutro nakon druge kave, moja supruga kaže da je danas Dan borbe protiv nasilja nad ženama. Skrojili smo to u pola sata. Drago mi je da se francuski predsjednik pridružio tome… Hvala vam", rekao je Milanović.

image

Emmanuel Macron i Zoran Milanović

Ronald Gorsic/Cropix
image

Emmanuel Macron

Ronald Gorsic/Cropix

Rezolucijom 54/134 Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 25. studenog kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Svrha njegova obilježavanja je podizanje svijesti o činjenici da su žene širom svijeta izložene silovanju, obiteljskom nasilju i drugim oblicima nasilja. Postoje različiti oblici nasilja nad ženama, uključujući tjelesno, psihičko, spolno i ekonomsko nasilje.

Hrvatski sabor također je minutom šutnje obilježio Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a tom je prigodom predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao: "Odajmo počast svim ženama koje su bile žrtve nasilja, osobnim djelovanjem jačajmo svijest u društvu o potrebi njihove zaštite. Učinimo kao Sabor dodatni napor da osvijestimo građane o tome da su međusobno uvažavanje i tolerancija vrlo važan čin i dio naših života."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:31