O AFERI 5.0

Milanović: ‘Štiti se identitet neke lažljive anonimne profesorice. Ali mi znamo tko je ta protuha‘

Moja žena je napisala dopis u kojem je pokazala na brojne nepravilnosti, ponovio je Milanović

Predsjednik Zoran Milanović i Stipe Petrina
 

 Niksa Stipanicev/Cropix

Prilikom posjeta požarom pogođenim područjem u šibenskom zaleđu hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentirao je i aferu oko promjene ocjena njegovog sina.

- Citiraju nekakvu anonimnu profesoricu koja je u penziji. Štite identitet nekakve lažljivice, ali identitet djeteta, to nije bitno. Mi naravno znamo tko je ta protuha, ona je slala po 14 djece na popravni ispit. Toliko o profesorici. Ona će komentirati kakvu je ocjenu imao moj stariji sin Jakov. Imao je 4. Ali bio je jedini koji je imao četiri, svi ostali su imali 3 ili jedan. Kakav je to profesor - kazao je Milanović.

Kako su, prije dva dana, potvrdili iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, nalaz prosvjetne inspekcije u Klasičnoj gimnaziji inspektor će proslijediti policiji zbog utvrđivanja mogućih pritisaka na nastavnicu matematike. Kako navode, nastavnica je izjavila da je promijenila zaključene ocjene nakon nastavne godine jer je od nje „traženo da to učini“. Nije se, međutim - tvrde u Ministarstvu na temelju nalaza inspektora - izjasnila je li bilo pritisaka da to učini od strane ravnateljice škole ili druge osobe.

- Ja da sam znao, učinio bih sve da taj mail ne ode. A što piše u njemu? Gdje je tu pritisak? Moja žena je napisala dopis u kojem je pokazala na brojne nepravilnosti. Po njezinom - dodao je hrvatski predsjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:15