REGIONALNI SUSRET

Milanović se sastao s novim premijerom Crne Gore i predsjednikom Sjeverne Makedonije

Na sastancima s Milojkom Spajićem i Stevom Pendarovskim razgovaralo se o bilateralnim odnosima i o situaciji u regiji JI Europe

Edi Rama, Zoran Milanović, Jens Stoltenberg, Dimitar Kovačevski i Milojko Spajić

 Robert Atanasovski/Afp

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović sastao se u srijedu u Skoplju odvojeno s novim premijerom Crne Gore i s predsjednikom Sjeverne Makedonije, nakon samita čelnika zemalja NATO-a jugoistočne Europe s glavnim tajnikom vojnog saveza.

Na sastancima s Milojkom Spajićem i Stevom Pendarovskim "razgovaralo se o bilateralnim odnosima kao i o situaciji u regiji jugoistočne Europe. Predsjednik Milanović je ponovio podršku Republike Hrvatske za europske integracije Sjeverne Makedonije i Crne Gore", stoji u priopćenju ureda predsjednika.

image

Sastanak u Skopju

Robert Atanasovski/Afp

Milanović je u srijedu u Skoplju sudjelovao na neformalnom sastanku šefova država i vlada članica NATO-a iz jugoistočne Europe s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Sastanku su prisustvovali i premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski, premijer Albanije Edi Rama i premijer Crne Gore.

Stoltenberg spomenutim samitom završava četverodnevnu turneju po državama jugoistočne Europe.

U prijestolnicama Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije ranije je razgovarao s državnim vrhom tih zemalja.

image

Sastanak u Skopju

Robert Atanasovski/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:23