‘SMIJU NAM SE U LICE‘

Milanović objavio fotografiju HDZ-ovaca, njegov glasnogovornik: Dobili smo informaciju da Plenković bježi iz Hrvatske

Sad još čekamo potvrdu informacije od Butkovićeve krave, objavio je u četvrtak poslijepodne na X-u Nikola Jelić

Tomislav Tolušić, Oleg Butković, Tomislav Ćorić, Josipa Rimac i Goran Marić

 FACEBOOK

- Plenkovićev raspored za petak i sve iduće dane je prazan! Dobili smo informaciju da bježi iz Hrvatske jer se boji uhićenja zbog krađe 139 milijuna eura iz Ine. Sad još čekamo potvrdu informacije od Butkovićeve krave - objavio je u četvrtak poslijepodne na X-u Nikola Jelić, glasnogovornik Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

Nastavak je to prepucavanja između Zorana Milanovića i Olega Butkovića koje već danima zabavlja javnost. Jelić je sad odgovorio Butkoviću, ministru mora, prometa i infrastrukture, koji je ranije danas na Facebooku napisao: "I ti i ja znamo da si imao sve spremno za objavu ostavke, a čak ti je i plan aktivnosti do kraja tjedna, na stranicama Ureda predsjednika, bio prazan. Ni sad nemaš nikakvu aktivnost u najavi za sutra. Ali nema veze".

Naime, Butković je jutros ustvrdio kako će predsjednik RH sutra (u petak) podnijeti ostavku.

Milanović mu je tijekom današnjeg obraćanja javnosti na Pantovčaku odbrusio ustvrdivši kako je "Butković lažov koji se konzultira s kravom i da mu ne treba vjerovati".

Predsjednik RH tijekom poslijepodneva opet se oglasio na Facebooku, gdje je objavio fotografiju na kojoj poziraju Tomislav Tolušić, Oleg Butković, Tomislav Ćorić, Josipa Rimac i Goran Marić. Njegov status u nastavku prenosimo u cijelosti.

- Istraga DORH-a o izvlačenju 139 milijuna eura iz Ine stala je, to svi znamo, na direktoru Sektora nabave plina, stanovitom Škugoru. A mene zanima što je s njegovim nalogodavcima, onima koji su inzistirali da se Škugora postavi na to mjesto. Postoje svjedoci koji znaju da je bivši Plenkovićev ministar Tomislav Ćorić osobno pritiskao i tražio od predsjednika Uprave Ine Sandora Fasimona da se Škugora pod svaku cijenu ugura u Sektor nabave plina i da je to tražio po osobnom nalogu Andreja Plenkovića.

Dakle, Plenković i Ćorić tražili su da se Škugora postavi baš na mjesto s kojeg se može krasti plin za sebe i svoje nalogodavce. Kao što je Plenković, ne zaboravimo, naredio HEP-u da plin kupuje po 47 eura i onda prodaje po jedan cent. Tako da oni zarađuju, a svi hrvatski ljudi plaćaju gubitke HEP-a. Ali DORH očito sad ne zanimaju svjedoci koji znaju istinu o toj pljački Ine.

Državno tužiteljstvo se bavi izvršiteljima krađe, a za nalogodavce krađe nikoga ništa ne pita. Plenković ne može pobjeći od odgovornosti za tu otimačinu jer će DORH početi raditi svoj posao čim maknemo njihovog dečka Ivana Turudića. Pljačka Ine i HEP-a pokazuje kako Plenković poštuje hrvatski Ustav i zakone i usput sa svojim stranačkim jatacima prave budale od svih nas i smiju nam se u lice - napisao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:44