PREMIJER U KARLOVCU

MILANOVIĆ O MERZEL I SABI 'Ne vjerujem nikome. Neću uveseljavati narod bacanjem glava pred lavove'

Karlovac, 040414.Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanovic posjetio je tvrtku HS Produkt d.o.o. u Karlovcu i obisao dio proizvodnih pogona. U pratnji predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojic te ministar obrane Ante Kotromanovic. Na fotografiji: Zoran Milanovic daje izjavu novinarima.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - U ovom trenutku ne mogu vjerovati nikome, želim vidjeti činjenice i ne očekujte da ću narod uveseljavati tako da glave bacam pred lavove - tako je premijer Zoran Milanović u Karlovcu komentirao afere koje posljednjih dana potresaju njegov SDP, slučaj pritvaranja sisačke županice Marine Lovrić Merzel, te optužbe na račun vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, dodajući da je svjestan optužbi te da SDP ima takve standarde da će osumnjičenicima, "ako se učini da je i malo vjerojatno da se to dogodilo, biti žao što su došli u SDP".

- Puštamo DORH da radi svoj posao, ne da im stojimo na putu, već da im možemo i pomoći. Dok stvari ne budu jasnije - u nekima su jasne, a u nekima nejasne. Dakle, vi slušate i gledate što kaže DORH, izvlačite vlastite zaključke i na kraju poslušate što kaže sud i to manje, više bespogovorno. Što se tiče novca roditelja za ljetovanje, to ne treba čekati što kaže sud, jer se tiče stranke, gdje je nestao novac koji su dali roditelji - rekao je premijer Milanović.

Za ostale predmete kaže da su mu nejasni, da se ne zna što se u njima događalo te da optužnice nismo vidjeli, te da se radi o vrlo ozbiljnoj inkriminaciji.

- DORH tvrdi da se radi o ozbiljinim kaznenim djelima. Na onima koji se teret je da sami ocijene što su napravili. Ja u ovom trenutku ne mogu vjerovati nikome - zaključio je.

Milanović: Predsjedništvo SDP-a se nalazi u srijedu, Marina očito neće doći

Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas u Karlovcu kako će se Predsjedništvo SDP sastati u srijedu i saslušati što o svojoj optužnici ima reći Željko Sabo, raspravit će se i što s optužbama protiv županice Lovrić-Merzel, a u vezi sa Statutom stranke rekao je pak da "postoje malo različita tumačenja".

" Postoje malo različita tumačenja o tome što po stranačkom Statutu Predsjedništvo SDP-a može, a što ne može, a što bi trebalo. Statut je malo kompliciraniji od onog što su neki citirali. U srijedu ću poslušati članove Predsjedništva pa ćemo vidjeti što možemo u danom trenutku učiniti", rekao je Milanović.

"SDP ne štiti nikoga, gleda se što se događa, ali stranka ne može dopustiti da njihova reakcija bude na prvi impuls, reakcija na galamu u medijima, u javnosti", rekao je danas u Karlovcu Milanović.

"Marina u srijedu očito neće doći, a Željko Sabo će očito morati objasniti za Vukovar o novcima roditelja za dječja ljetovanja. Skoro da me i ne zanima što će kasnije reći sud, jer to se može saznati ranije, kamo je otišla svaka lipa. To se može ticati stranke", rekao je Milanović. "Optužnica je podignuta, tamo su i iskazi iz istrage, postavlja se pitanje gdje je novac, gdje je 120 kuna po djetetu, na što je potrošen", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:29