ured predsjednika

‘Milanović nije izbornu nedjelju proveo na brodu, fotografija koju je Pahor objavio stara je pola godine‘

Predsjednik Milanović u nedjelju je bio na Bledu, gdje se sastao i razgovarao s predsjednikom Pahorom, kažu iz njegova Ureda
Zoran Milanović i Borut Pahor
 Instagram

Predsjednik Zoran Milanović izbornu nedjelju ipak nije proveo na brodu sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom, što je jučer prenijela većina medija, budući da je fotografiju na svom Instagramu objavio upravo Pahor.

Iz Ureda Predsjednika poslali su priopćenje u kojem pojašnjavaju kako je spomenuta fotografija nastala u rujnu prošle godine, odnosno da je stara šest mjeseci. Priopćenje, koje je objavio Dnevnik.hr, niže prenosimo u cijelosti.

"U medijima se pojavila neprovjerena informacija kako je predsjednik Republike Zoran Milanović izbornu nedjelju proveo na brodu u društvu slovenskog predsjednika Boruta Pahora. Ta informacija nije istinita.

Predsjednik Milanović u nedjelju je bio na Bledu, gdje se sastao i razgovarao s predsjednikom Pahorom uoči današnjeg summita Procesa Brdo-Brijuni.

Fotografija dvojice predsjednika na brodu, koju je na svom Instagram profilu objavio predsjednik Pahor autentična je, ali nije snimljena u nedjelju 16. svibnja nego – prošle godine početkom rujna. Fotografije je, dakle, stara šest mjeseci.

Činjenice su to koje uz malo provjere čine veliku razliku između istine i neprovjerene, zapravo fake vijesti", navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 14:13